Bakan Jülide Sarıeroğlu kamudan ihraç edilenler hakkında açıklama yaptı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı OHAL inceleme komisyonu başvuruları kapsamında şu ana kadar toplam 102 bin 474 başvuru olduğunu ifade etti. FETÖ soruşturmaları başta olmak üzere kamuda görevinden uzaklaştırılan ve görevine iade edilen 36423 kamu çalışanı olduğunun altını çizen Bakan Jülide Sarıeroğlu ihraç edilenlerin göreve iadeleri hakkında bilgi verdi.

OHAL İLAN ETMEMİZ DOĞAL

15 Temmuz sonrası ilan edilen OHAL’den dolayı Avrupa’dan gelen eleştirilerin haksız olduğunu vurgulayan Çalışma Bakanı, Fransa ve Amerika örneklerini verdi. Fransa’da yaşanan terör olayından sonra ve ABD’de yaşanan Ferguson ve Baltimore olayları sonucu OHAL ilan edildiğini hatırlatan Bakan Sarıeroğlu, ülkenin içinde olduğu durum değerlendirildiğinde Türkiye’nin de OHAL ilan emesi normal karşılanmalıdır dedi.

SADAKAT YOKSA DEVLET YOLA DEVAM ETMEZ
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu devlet kendisine sadakat ile bağlı olmayan kamu personelleri ile yola devam etmeme hakkına sahiptir ifadesini kullanırken Almanya örneğini hatırlattıktan sonra hiçbir devlet kendisine sadakat ile bağlı olmayan çalışanları bünyesinde barındırmaz dedi.

36 BİN KİŞİ GÖREVE İADE EDİLDİ
Kamuda çalışma hayatının sağlıklı yürütülmesi, meslekten ihraç edilenler arasında mağdur olanların tespit edilmesi adına bir kuyumcu gibi titiz çalışıldığını vurgulayan Çalışma Bakanı haklı ile haksızı ayırmak için çabaladıklarını belirtti. Şu ana kadar yapılan incelemeler sonucu  36423 kamu personeli görevine iade edildi diyen Bakan, OHAL komisyonuna da 102.174 başvuru oldu dedi.