İstanbul Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullara gönderilen yazıda, öğretmenlerden ev ziyareti yapılması istendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretimi Şubesi tarafından gönderilen yazıda 10’ar kişilik öğrenci gruplarıyla ders saatleri dışında evde veya belirlenen başka bir ortamda buluşulması talep edildi. Yazıda ise şu ifadeler yer aldı:

2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren Müdürlüğümüz ve Din öğretimi şubesi tarafından öğrencilerimizin örgün öğretim saatleri dışında milli ve manevi değerlerle mücehhez nesillerin yetişmesine katkı sağlamak, okul derslerine ilgilerini artırmak eksikliklerini gidermek amacıyla öğretmenler tarafından 10’ar kişilik öğrenci gruplarıyla mümkünse evde aile ziyaretleri ve sohbetleri şeklinde, mümkün değilse belirlenen bir mekanda planlanan konu başlıkları altında öğretmen riyasetinde haftalık bir saatlik belirlenen konuların işlenmesine yönelik çalışma yapılacaktır.
Yazıda çalışmanın yürütülmesi ve ilgili okul idaresi tarafından Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinden uygun olanlarla görüşülmesi ve çalışılmaya başlanmasının gerektiği kaydedildi. Öte yandan web sitesinden ders içeriklerinin alınması, çalışma öncesi hazırlık yapılması veya okul tarafından belirlenen konularla ilgili dokümanların çalışmayı yürütecek öğretmen ve öğrencilere verilmesi gerektiği ifade edildi. “Bütün öğretmenlere” notu düşülen yazıyla birlikte gönderilen ekte ise konuşulacak konuların başlıkları iman, ibadet, ahlak, genel kültür ve 15 Temmuz olarak belirlendi. Toplamda 28 ünitenin belirlendiği çalışma, tepkilere neden oldu.

‘Eğitimle ilgisi yok’

Eğitim Sen 5 No.lu Şube Başkanı Ata Esen, yazıda milli ve manevi değerlerin geliştirilmesi istendiğini hatırlattı. Esen, “Bu yazının eğitimle ilgisi olamaz. Hatta bilgilenmeyle de alakalı değildir. Maltepe Milli Eğitim Müdürlüğü bu tür faaliyetleri fırsatını bulduğunda yapıyor. Geçtiğimiz günlerde “Etkili öğretmenlik” adlı kitapta da bunu denemişti. Gösterdiğimiz yoğun tepkiler sonucu öğretmenlerden istediği rapor iptal edilmişti” ifadelerini kullandı.

‘Takipçisi olacağız’
“Maltepe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ne istediği açık” diyen Esen şöyle devam etti:

Laik bilimsel eğitimin dışında her şeyi yapmak istiyor. Dini hassasiyetleri geliştirmek adına her türlü gericiliği fırsatını buldukça yaygınlaştırmaya çalışıyor. Bu tür faaliyetleri yapmak bir eğitim kurumunun işi değildir. Öncelikle Maltepe Milli Eğitim Müdürü’ne Eğitim Sen olarak biz hatırlatıyoruz: Eğitimin yığınla sorunları varken bu tür kasıtlı faaliyetler yapmak bütün öğrenciler, veliler ve biz eğitimcileri rahatsız etmektedir. Bundan önce olduğu gibi bundan sonraki olacakların takipçisi olacağımızı kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz.


Kaynak:BirGün