Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlerin performans sistemi ile ilgili çalışmalar hız kazandı. MEB geçen hafta belirlediği 12 pilot ilden yetkililerle birlikte seminer düzenledi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 18.10.2017 tarihli 387772063 sayılı onay kapsamında öğretmenlerin performans sistemi uygulaması için seçilen 12 pilot ilden belirlenen şube müdürleri, kurum müdürleri ile Ankara’da toplantı yapıldı. Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Semih Aktekin imzalı resmi yazı ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilirken resmi yazıda;

“Bakanlığımız eğitimin kalitesini arttırmak ve eğitim politikalarına yön verebilmek amacıyla öğretmenlerimiz ile ilgili bir durum değerlendirmesi yapabilmek için Öğretmenlik Mesleği Genel Yeterliklerine dayalı öğretmen performans değerlendirme sistemi ile ilgili çalışmalar yürütülmektedir. Bu bağlamda ekte isimleri belirtilen personel hazırlanan performans değerlendirmesinin pilot çalışması için yapılacak eğitimde ilgili makam oluru ile görevlendirilmiştir.”