Değerli bakanım : milli eğitim bakanlığı yönetici atamaları için 05 nisan - 03 mayıs tarihleri arasında mülakatlar yani sözlü sınav yapıldı. (4 ve 8 yılını dolduran ve ilk defa yöneticiler olacaklar için ).

Daha önce açıklanması gerekirken seçimlerden sonraya bırakılarak 26 haziran 2018 tarihinde açıklandı.

Mülakatlarda liyakat ve adelete göre bir puanlama yapılmadı. Birçok okul yöneticisi mağdur oldu. Liyakat ve adeletli bir yönetmelik hazırlanıp atamaların bu yönetmeliğe göre planlanması önem arz etmektedir. Hele ki yeni süreçte milli eğitim teşkilatı yeniden yapılanırken atamaların 1 yıl daha ertelenip çıkacak olan yönetmelik adelet ve liyakata temelli hazırlanmalıd , Atamalar buna göre yapılmalıdır.

Ayrıca Sözlü sınavlarının iptal olmasi kendisinden camia olarak büyük beklentileri olan eğitim çalışanlarını mutlu edecek; sayın bakanımızın olumlu bir icraat olarak göreceklerdir. Genelde okullarında başarılı olanlar projeler yapanlar düşük puanlar alarak cezalandırıldı.

Liyakat ve başarıya göre değil ikili ilşkilere göre keyfiyeten puanlar verildi. Eğitim camiası olarak adeletsiz ve haksız olan bu uygulamanın ivedilelikle değiştirilmesi gerekmektedir.

Mustafa Yanık