Ajanskamu olarak edindiğimiz bilgilere göre açığa alındığı halde KHK'da ismi olmayıp meslekten atılmayan ama açığa alındığı için görevine devam edemeyen Milli Eğitim Personelinden 3400 kişi  görevine iade edildi. 

15 Temmuz darbesnin ardından 21 Temmuz 2016 tarihinde açığa alınan öğretmenler için 3 aylık yasal süre yarın doluyor. Yasal sürenin dolmasına saatler kala açığa alınan öğretmenlere iyi haberi Ajanskamu farkıyla veriyoruz. 

Yapılan inceleme ve detaylı soruşturma neticesinde İstanbul'da açığa alınmış ve hala açıkta bekleyen 3 bin 400 personel  görevine iade edildi. Tebliğatlar yarın yapılacak.

 

Kamuoyunda kafa karışıklığının aydınlatılması için şu açıklamayı yapmakta da fayda bulunmaktadır.

Açığa alma bir tedbirdir. Soruştruma neticesinde göreve iade edilebilir. Herhangi bir KHK veya ek düzenlemeye gerek yoktur. 

Bazı kamu çalışanları açığa alınanların göreve iade edilmesi için KHK çıkacağını zannetmektedir. Böyle bir durum sözkonusu değildir. 

 

3400 kişinin göreve dönüşü takdir edilecek bir durumdur.Bu mutluluğa katkı sağlayan iktidar, muhalefet, sivil toplum örgütlerini tebrik ediyoruz.

Bu yazının tüm hakları ajanskamu.net'e aittir. 'www.ajanskamu.net' biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır. ©

Ajanskamu/www.ajanskamu.net

Özel Haber