MEB'in dün açıkladığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme  Takviminde Gözlerden Kaçan bir detay öğretmenleri mağdur edecek.

İşte o detay; 

ÖĞRETMENLERİN ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME İŞLEMLERİ

İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme

Başvuruların Alınması : 22-26 Mayıs 2017

Atama Sonuç İlanı : 06 Haziran 2017

İller Arası İsteğe ve Zorunlu Çalışma

Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirme

Başvuruların Alınması : 15-21 Haziran 2017

Atama Sonuç İlanı : 23 Haziran 2017

İller Arası İsteğe ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirme baş vurusu yapıp atanacak olan öğretmenlerin sonuçların ilanı 23 Haziran Cuma günü genelde akşam üzeri olduğu  için Öğretmenler bayram tatiline girecek ve memelketlerine bayram tatili için gidecek olan binlerce öğretmen ilişik kesme işlemleri için görev yerlerine tekrar geri dönmek zorunda kalacak. 

 ( 25 Haziran Pazar günü Ramazan Bayramı) ilişik kesme Bayramdan sonraya kalacak olup binlerce öğretmen ailelerinden uzakta bayramı yalnız geçirmek zorunda kalacaktır.

Ayrıca diğer atamalarda ilandan bir gün sonra ilişik kesilirken şimdi bayram tatili nedeniyle 5 gün sonraya kalmaktadır. 

Takvimin yayınlanmasından sonra Bu durumda olan binlerce öğretmenler üzüntülerinin ve mağduriyetlerinin dile getirilmesini ve bakanlığın sonuç ilanını 21 haziranda olacak şekilde planlamada düzeltme yapılmasını ve ilişiklerin 22-23 Haziranda yapılmasını bayramı aileleriyle birlikte geçirebilmenin umudu ve heyecanıyla beklemekte ve istemektedirler.

Özellike doğu ve Güneydoğudaki Öğretmenler MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza AYDOĞDU'ya ılaşmak ve seslerini duyurmak istiyorlar. 

Sayın AYDOĞDU bu detayı görmezden gelmeyecektir ve uzak illerden tayin isteyecek bir çok öğretmeni, tayin sonuçlarının açıklanmasını 2 gün önceye çekerek rahatlatmış olacaktır. 

AJANSKAMU-ÖZEL HABER


Bu haber Ajanskamu.net özel haberidir. Aktif link vermeden , veya haberin bir bölümünü ya da bazı bölümlerini değiştirerek dahi olsa alanlar hakkında 7981 sayılı kanun kapsamında yasal takip yapılacaktır. 


kamu haber, kamu ajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net