Milli Eğitim Bakanlığı’nda maarif müfettişi olmak için Aralık’ta bakanlık binası önünde uzun kuyruklar oluşturan maarif müfettişleri bugün de mülakat sonuçlarına itiraz etmek için aynı binada uzun kuyruklar oluşturdu.

Geçtiğimiz aylarda, MEB’in Teftiş Kurulu Başkanlığı Bakanlık Maarif Müfettişi Mülakat ve Atama Klavuzu'nu yeniden yayınlaması üzerine, Milli Eğitim Bakanlığı Bakanlık Maarif Müfettişi mülakatına; maarif müfettişi, eğitim müfettişi, milli eğitim denetçisi ve il eğitim denetmeni unvanlarını ihraz etmiş olup Bakanlık teşkilatında görevli olanlar, Milli eğitim uzmanı ve milli eğitim uzman yardımcılarından yönetmelikte belirlenen yabancı dil ve tez şartını karşılayanlar, başvuruda bulunabilecekti.

Bunun üzerine bin 800 maarif müfettişi, mülakata girdi. Hatta mülakat başvurusunda bulunmak için Aralık ayında MEB’in Kızılay’daki ek hizmet binası önünde uzun kuyruklar oluşturdu. 500 kişinin alınacağı mülakat sonuçlarının açıklanmasının ardından yüzlerce maarif müfettişi itiraz etmek için yine bakanlık önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Yurdagül UYGUN / Sözcü Gazetesi