İşgal altındaki Doğu Kudüs’ün Eskişehir beldesinde bulunan Mescid-i Aksa avlusundaki iftar programı, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Bayraktutar ve Günay Kaya, İstanbul Sultanbeyli Belediye Başkan Yardımcısı Muhammed Çimen ve Sadakataşı Derneği görevlilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Bayraktutar: Ramazan’ın Bereketini Paylaşıyoruz

Memur-Sen ve Sultanbeyli’nin destekleriyle Harem-i Şerif’in avlusuna kurulan iftar sofralarında binlerce Filistinli oruçlarını açtı. Burada bir konuşma gerçekleştiren Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Bayraktutar, 'Hayatımın en mutlu günlerinden birini yaşıyorum. Kudüs'teyiz, Mescid-i Aksa'dayız. Kardeşlerimizle birlikteyiz, onlarla gönül soframızı paylaşıyoruz. Ramazan’ın bereketini paylaşıyoruz' dedi.mescidiaksaiftarKaya: Kardeşlerimizle Aynı Sofradayız

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Günay Kaya ise, dünyada nerede mağdur ve mazlum varsa onlarla imkânlarını paylaşmaktan çekinmediklerini söyledi. Kaya, “Bugün burada Ramazan’ın birlik ve beraberliğinden, rahmetinden, kardeşlik ikliminden istifade ederek, Kudüs’teki kardeşlerimizle aynı sofrada buluştuk. Biz her zaman, her daim kardeşlerimizin yanındayız. Burada yaşadıkları sıkıntıları, kendi sıkıntımız olarak görmekteyiz. Filistinli kardeşlerimizin sorunlarını ve sıkıntılarının çözülmesi için, her türlü desteği dün olduğu gibi bugün de vereceğiz” dedi.mescidiaksaiftar1Sadakataşı Derneği Görevlisi Enes Erbaş, 'Bu sene Sadakataşı Derneğimizin Kudüs iftarları için buradayız. 6 yıldan beri olduğu gibi bu sene de Filistinli kardeşlerimizle iftarlarımızı paylaşmak için bu sofraları kurduk' dedi.