Ajanskamu.net--

T.C

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) OKUL İNTERNET SİTELERİ YÖNERGESİ

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı devlet okulları ve meb.k12.tr alan adını kullanan kurumların kurumsal internet sitelerinin hizmet başvurusu, yönetimi ve yayını hususunda uyulması gereken usul ve esasların belirlendiği “Okul İnternet Siteleri Yönergesi” yayımlandı.

Okul İnternet Siteleri Yönergesi
MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün 29. 06.2018 tarihli ve 76884643-10.04-E.1 2540314 sayılı yazıları ile birlikte okul web sitelerini ilgilendiren yönerge detayları belli oldu. Okul ve eğitim kurumları web siteleri için işlemlerin yönerge doğrultusunda yapılması ve meb.k12.tr alan adını kullanan tüm kurumların konu ile ilgili bilgilendirilmesi istendi.

İnternet sitesi hizmet başvurusu
Okul müdürü, internet sitesi hizmetini başlatmak için www.meb.k12.tr adresindeki başvuru formu üzerinden kurum MEBBİS kullanıcısı ile hizmet tahsis başvurusu yapar. Alan adı belirlenirken okul adını temsil eden kısa ifade seçilir. İnternet sitesinin işletimi ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek üzere okul müdürlüğünce internet yayın ekibi oluşturulur. İnternet yayın ekibinde görev alacak üyeler, eğitim ve öğretim yılı başında yapılan öğretmenler kurulu toplantısında belirlenir.

Milli Eğitim Bakanlığı son dönemde okul ve eğitim kurumları internet sitelerine önem vermektedir. Özellikle en güncel en çok ilgilenen okul siteleri MEB tarafından zaman zaman yayınlanmakta olup diğer okulların da internet sitelerinin güncellenmesi için milli eğitim müdürlükleri okulları uyarmaktadır.