Şanlıurfa'da Göktepe İlkokulu ve Ortaokulunda eğitim gören öğrencilere öğle arası dağıtılan tabldot yemekleri okul koridorlarında beton zemin üzerinde yediklerinin ortaya çıkmasının etkileri sürüyor.

Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflar ve çıkan haberler üzerine Şanlıurfa II Milli Eğitim Müdürlüğü, fotoğrafların eski olduğunu ve sadece 1 günlük yapılan uygulama olduğunu iddia etti.

Yetkililer, okula yapılması istenen yemekhane için ise bütçelerinin yetmediğini savundu. 'Çalmadık kapı kalmadı1 Tepkiye yol açan öğrencilerin yemek çilesinin değişmediğini ifade eden Göktepe Mahalle Muhtarı Hüseyin Yalçın, okula yemekhane yapılması için çalmadık kapı bırakmadığını ifade ederek, 'Okula gittiğimde öğrencilerin koridorda beton zemin üzerinde bazılarının ise ders işledikleri sıralar üzerinde hiç de hijyen olmayan şartlarda yemek yediklerini gördüm.

İdareden habersiz bu öğrencilerin fotoğraflarını 10 Şubat'ta çektim ve yetkililerin yanına gittim. Bu şartlarda yemek yenilmeyeceği yönünde defalarca anlattım. Gitmediğim yer kalmadı ama okula bir yemekhane yaptıramadım. Halen bu sorun devam ediyor ve şimdi çocuklar yerde oturmak yerine sınıflarda ders gördükleri sıralarda yemeklerini yiyor' diye konuştu. Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada 'Konuyla ilgili okul idaresi tarafından muhtar hakkında gerekli hukuki işlemler başlatılmıştır' denildi.