MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz günlerde yayınladığı bir yazıda okullarda müdür yetkili olarak çalışan öğretmenlerin egzersiz çalışması adı altında ek ders ücreti alamayacağını belirtmiştİ. 

 

Konuyla ilgili Eğitim-Sen,Milli Eğitim Bakanlığına bu ücretin ödenebilmesinin sağlanması yönünde başvuruda bulundu.

 

EĞİTİM-SEN'İN MEB'E GÖNDERDİĞİ YAZI

 

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından “Vekaleten atananlar dahil, yöneticilere egzersiz için ek ders ödemesi yapılmaz” şeklinde bir yazı yayımlanmıştır. Bu durum, yönetici kimlikleri de bulunan, fakat içinde bulundukları koşullar nedeniyle fiilen öğretmenlik yapan müdür yetkili öğretmenlerin vekaleten yaptıkları görevleri nedeniyle mağdur edilmelerine neden olmuştur.

 

Her ne kadar okullarda yönetici sıfatıyla görev yapıyor olsalar da, çalışmalarının çok büyük bölümünü öğretmen olarak icra ettikleri dikkate alınmamıştır. Okullarda açılması gereken kurslarla ilgili görev alabilecek, yetkin öğretmenler olarak sadece kendilerinin bulunduğundan, Genel Müdürlüğünüz tarafından alınan bu kararın yeniden gözden geçirilmesini ve özellikle müdür yetkili olarak görev yapan öğretmenlerin ders dışı etkinlikler için ek ders ödemesi yapılması konusunda gerekli adımların en kısa sürede atılması gerekmektedir.

 

Mesut FIRAT

Genel Sekreter

kamusalhaberler