Müsteşar MEB'deki Temizliğin Nasıl Yapıldığını Açıkladı

MEB Müsteşarı Yusuf TEKİN 15 Temmuz sonrası MEB'deki 28 bin öğretmeni nasıl temizlediklerinin ayrıntılarını anlattı. İşte Müsteşarın gerçek hayat dergisine verdiği röportajın ilgili bölümü

15 Temmuz darbe girişiminden sonra 2000'in üzerinde kurum kapattık, 28 bin öğretmeni görevden ihraç ettik. Kamuoyunun şunu bilmesi gerekir ki, MEB bu yöndeki hazırlıklarını yaklaşık üç yıl önce başlatmıştı. Dershane tartışması başladığında, yani 2013 yılının Kasım ayında MEB üzerinde vesayet uygulayan bu yapının temizlenmesi gerektiğine dair, hükümete, yetkililere, yargı organlarına zaten brifing vermiştik. O tarihten itibaren bu yapının hem kurumlarını (okul, yurt, dershane, pansiyon) hem de bu yapının emrinde hareket eden, kamuda ya da özel sektörde görev yapan öğretmenleri takip etmeye başladık. Mesela 2013 yılının Kasım ayında yaptığımız TEOG sınavında karşılaştığımız bir durumu anlatayım. TEOG sınavını kurguladığımız zaman, bu yapının temsilcileri gelip 'Siz bu TEOG sınavını uygularsınız, bizim dershanelerimize öğrenci gelmez, biz size bunu uygulatmayız' dediler. Kasım ayının sonunda TEOG sınavına bir gün kala, sınavda görev alacak olan öğretmenler yoğun bir şekilde rapor almaya başladı. Bir sabotajla karşı karşıya kaldığımızı anladık ve bunları kimin yaptığını not aldık bir kenara. Üç yıl içerisinde tüm kurumlar bu açıdan izlendi ve tarandı. Darbe girişiminden sonra da Kanun Hükmünde Kararnamelerle ihraç ve kapatma kararı uygulanacak denildiğinde, bizim elimizde hazır listeler vardı zaten.

OHAL BİTTİĞİNDE TEMİZLİK TAMAMLANMIŞ OLUR

■ Geldiğimiz nokta itibariyle Milli Eğitim Kurumları FETÖ'den temizlendi diyebilir miyiz peki? FETÖ'yle bağlantılı olduğunu düşünebileceğimiz, Bank Asya hesabı, Bylock uygulaması, sendika, dernek üyelikleri, himmet toplantılarına kadar onlarca parametremiz var. Bu parametrelerden en kesif olanlarını 28 bin kişi olarak ihraç ettik. Diğerlerini de izlemeye devam ettik. Onların da bu tür keskin bağlantılarını ispat ettiğimizde onlar da ihraç edilirler. Tahminen OHAL bittiğinde bu temizlik de tamamlanmış olur.

Gerçek HAYAT

Ajanskamu/www.ajanskamu.net

Editör Hakkında
Yorumlar

Gazete Manşetleri

  • 16°C
  • 32,46 %-0.12
  • 34,77 %-0.63
  • 2.439,69 %0.14
  • 9.916 %2.05
  • 63.768 %-1.71
  • 3.134 %-1.14