Yeni yayımlanan ortaöğretim kurumları yönetmeliğinde Öğretmenlerin Nöbet Görevlerinde Değişiklik yapıldı.

Buna göre  hamile ya da engelli öğretmenler ile engelli çocuğu bulunan öğretmenlere nöbet görevi verilmeyecek. İsteyen engelli öğretmenelr nöbet görevi alabilecek.

İşte yönetmelikteki ilgili maddeler; 

Öğretmenlere nöbet görevi verilmesinin esasları

MADDE 91- (1) Öğretmenler, nöbet görevini nöbet çizelgesine göre yerine getirirler.

(2) Nöbetlerde aşağıdaki esaslara uyulur:

“ç) (RG-01/09/2018-30522)  Hamile öğretmenlere, hamileliğin yirmi dördüncü haftasından itibaren ve doğumdan itibaren bir yıl süre ile nöbet görevi verilmez.”

g) (RG-01/09/2018-30522)  Engelli öğretmenler ile engelli çocuğu bulunan öğretmenler nöbet görevinden muaf tutulur.Ancak,engelli öğretmenler ile engelli çocuğu bulunan öğretmenlerden istekli olanların nöbetlerinin belirlenmesinde tercihlerine öncelik verilerek düzenleme yapılır.”

 Buna göre engelli öğretmenlere ile engelli çocuğu bulunan öğretmenler nöbet görevinden muaf sayılacak. Ancak, engelli öğretmenler ve engelli çocuğu bulunan öğretmenlerden istekli olanların nöbetlerinin belirlenmesinde tercihlerine öncelik verilerek düzenleme yapılacak. Hamile öğretmenlerei ise hamileliğin 24'üncü haftasından itibaren ve doğumdan itibaren bir yıl süre ile nöbet görevi verilmeyecek. 

FAZLA MESAİ YAPAN ÖĞRETMENE İZİN
Okullarda görevli personelden yürüttükleri görevden dolayı fazla mesai  yapmak durumunda kalanlara, okul müdürlüğünce istenilen bir zaman diliminde izin kullandırma hükmü de getirildi. Yargı kararı gereğince öğretmenler kurulu ile okuldaki zümrelerde, Atatürkçülükle ilgili konuların üzerinde durularak çalışmaların buna göre  planlanması konusunda da karar alındı.