Siyasilerin söylemlerine dikkat etmesi konusunda uyarılarda da bulunan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “ ‘Öğretmenler haftada 15 saat çalışıyor, 3 ay tatil yapıyor, haftada 3-4 günleri boş’ derseniz, öğretmenliği az çalışan çok kazanan bir meslek grubu olarak lanse ederseniz, öğretmenlerin saygınlığını azaltırsınız. Eğitim çalışanlarına şiddetin önlenmesi konusunda kanuni düzenleme yapılması gerekmektedir. Öğretmenlik mesleğinin saygınlığını rencide edici unsurlardan uzak durulmalıdır” diye konuştu.


Okullarda güvenlik tedbirlerinin alınması gerektiğine de dikkat çeken Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, devletin çalışanını korumak zorunda olduğunu bildirdi.

“Öğretmen güvenlik görevlisi mi?” diye soran Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, bu konuda eğitim çalışanlarının yalnız bırakıldığını ifade etti. Öğrencilerin bıçakla, silahla okula rahatlıkla girdiğini Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Bu cesaret nereden geliyor?” diye sordu. Medyanın öğretmenlerle ilgili haberleri verirken dikkatli olması gerektiğini de bildiren Geylan, “Her meslek grubu içinde yanlış yapan bir kesim olabilir. Bu noktada medyanın, olumsuz haberleri yansıtırken öğretmenlik mesleğinin itibarının koruma kaygısıyla hareket etmesi gerekmektedir. Diliyorum; Necmettin Kuyucu öğretmenimiz, şiddete kurban verdiğimiz son eğitimci olur” dedi.