Bayraktutar hiç bir hukuki süreç sonuçlanmadan, söz konusu kişiye bir suç isnat edilemeyeceği gibi, böyle bir hukuki süreci başlattı diye Başkanlığa hakaret edilmemelidir.
Başkanlık, bünyesinde çalıştırdığı personelinin hukuki haklarını, yasal zorunluluklarını ve sorumluluklarını takip etmekle mükelleftir.
Başkanlık, bir personelin açığa alınmasını, araştırmanın selameti açısından uygun görmüşse, bu hukuki süreci takip etme, diyanet çalışanı olan söz konusu personellerin yasal haklarını gözetleme hakkına da sahiptir.
Diyanet personelinin 657 sayılı yasa ile belirlenen hükümler çerçevesinde görevleriniyürütmasi gerektiğinin altını çizen Bayraktutar, “Dünya müslümanlarının umudu haline gelmiş olan Diyanetin itibarsızlaştırması adına malzeme arayışı içerisinde olan şer odaklarına hiç bir şekilde malzeme vermemeliyiz. Önceliğimizin şahıslar üstü bir duruşla Başkanlığımız olduğu unutulmamalıdır. Kardeşliğin tesisi adına tuğla olmak dururken, bağlı bulunduğumuz kurumun temellerine dinamit koymaya çalışan kişilerin oyununa gelmeyin! “ dedi.
Bayraktutar; “Diyanet-Sen olarak bütün üyelerimizin hukuki süreçlerini ne denli hassas ölçüler içerisinde takip etmişsek, söz konusu olan personelin hukuki sürecidi de en hassas şekilde takip edeceğiz.
Fakat söz konusu meselenin selameti açısından başlatılmış olan süreçin sonuçlandırılmadan ciddi bir hakaret savaşına dönüştürülmesini uygun görmüyoruz.
Başkanlık, bir personeli ile ilgili iddiaları soruşturabileceği gibi bu personelin hukuki süreci tamamlanana kadar gereken hassasiyeti de göstereceğini hatırlatarak sözlerine şöyle devam etti:
Diyanet İşleri Başkanlığımızın şahıslar ve kurumlar üstü bir yapı olduğunu hatırlatmada fayda görüyorum. Bu sebeple alınmış olan kararların doğruluğunu veya yanlışlığını hukuki zeminde takip etme hakkı varken en kolay şekilde sosyal medyada bağlı bulunduğumuz kurumumuzu, alınan kararlardan dolayı rencide etmemeliyiz, yıpratmamalıyız.
Bu sebeple kıymetli meslektaşlarımızın hukuki zeminde ve sendikal düzlemde bu olayın takipçisi olacağımızı, söz konusu meselenin yıpranmadan ve yıpratmadan sonuçlanması adına elimizden geleni yapacağımızı bilmelerini isteriz.