Tekirdağ'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, sözde sohbet toplantılarında anlatılacak konuların talimatının 'Bylock' üzerinden yapıldığı belirtildi.

FETÖ/PDY'nin öğretmen yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma  kapsamında hazırlanan ve Tekirdağ 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 118  sayfalık iddianamede, 7'si tutuklu 19  sanık hakkında, 'Terör örgütüne üye olmak'  ve 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak' suçlarından 5 yıldan 10 yıla kadar hapis  cezası isteniyor.
 
Örgütün mali kaynakları ve yapılanmasının detaylarıyla anlatıldığı  iddianamede, devlet kademelerindeki yapılanmaya ve sızılan yerin önemine göre  örgüt içerisindeki mahremiyetin arttığına işaret edildi.
 
Tutuksuz sanıklardan İ.G'nin iddianamedeki ifadesinde, Aktif  Eğitimciler Sendikası (AKTİF EĞİTİM SEN) üyelerine verilen sohbetlerin  konularının, FETÖ/PDY örgütü mensuplarının haberleşmede kullandıkları 'ByLock'  adlı program üzerinden talimatla bildirildiğini aktardı.
 
Örgüt tarafından yapılan sohbetlere katılımcıların ByLock üzerinden  çağrıldığını belirten İ.G, '2014 yılında Hollanda'dan geldim. E.C. ve E.H. adlı  şahıslar sohbet anlatımı yapıp yapmayacağımı sordu. Teklifi kabul edip  bunun  üzerine sohbet vermeye başladım. Sohbet konuları da E.C. ve E.H. tarafından  ByLock üzerinden bildiriliyordu.' ifadelerini kullandı.
 
Kendisinin de ByLock programını E.H'nin isteği üzerine indirdiğini öne  süren İ.G, şunları kaydetti:
 
'2015 yılı içerisinde Çorlu eğitimcilerinden cemaat adına sorumlu olan  açık kimlik ve adres bilgilerini bilmediğim öğretmen E.H. cep telefonuma ByLock  programı indirmemi, kendileriyle buradan irtibat kurmam gerektiğini söyledi. Bu  sırada yanımızda  E. adlı kişi de vardı. Ben de ByLock programını Play Store'den  indirdim. O zaman isteyen herkes bu programı indirebiliyor ancak yazışmalara  dahil olamıyordu, çünkü karşı taraftan yetkili bir kişinin programı kullanmak  isteyen kişiyi kabul etmesi gerekiyordu.'
 
AKŞAM

kamu haber, kamuajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net