---Pisa Direktörü-Meb-Yök---

Pisa Direktörü Türkiye nin öğretim teknikleri konusunda demeç vermiş. Tespitlerde yerinde. Lakin bu tespitler sanki ilk kez yapılıyormuş gibi göklere çıkarmak biz eğitimcilere haksızlık.Örneğin son dönemlerde Meb ve Yök ün sistem değişikliği konusunda kapalı kapılar ardında hazırlanan sorunlu icraatları için Eğitim Bir Sen ve paydaşlara kulak vermesini istemiştik. Baştan dinlenmeyince şuraya yama, buraya yama uğraşı başladı.


Niyetim batı düşmanlığı kördüğümü üzerinden Pisa yı aşağılamak değil. Kendi birikimizin farkına vararak birbirimizi aşağılatmamak. Ayrıca çocuklarımızın geleceği açısından ülkemizin eğitim politikaları için sözü olan herkesin dinlenmesi taraftarıyım.

Sorun şu Türkiye nin en büyük eğitim sendikasının son bir yıl içinde hazırlattığı eğitim izleme raporu, eğitim ve öğretmenler raporu, yükseköğretim raporu, liyakat ve kariyer raporu, Suriyeli öğrenciler raporu vb raporların, çalıştayların, konferansların ve her ay düzenli olarak çıkan akademik düzeyde ve eğitim-öğretimin bütün sorunlarına değinen ' Eğitime Bakış' dergimizin görmezlikten gelinmesidir. Meb ve Yök bu çalışmaları takip edebilmeniz için adımızın Pisa olması mı gerekli.

Kulak yakından önce uzağı duyuyor ise sorun beyindedir. Bize göre Pisa Direktörünün eksik ve biraz,da istatiksel taraf ile açıklamaları Türkiye nin eğitim gündemine müthiş! diye geliyor ise yazık.


Birikimlerimizin farkına vararak birbirimizi dinleyip değer verebilirsek, bütün paydaşların katkılarını alabilirsek ülkemizde eğitim sorun olmaktan çıkacaktır.