İsmail KONCUK: 'MEB, Problem Yaratan Değil Problem Çözen Bir Bakanlık  Olmalıdır' dedi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK şunları ifade etti.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanlığı’nın taleplere kulak tıkadığını söyleyerek, eğitimde yaşanan sorunları sıraladı.

Sözleşmeli öğretmenlerin tayin isteme hakkı olmamasına dikkat çeken Koncuk, “Belli bir kilometre teklifimiz değerlendirilmedi” dedi.

Şube müdürlüğü atamaları ile ilgili açıklama da yapan Koncuk, yargı kararlarının açıkça yok sayıldığına vurgu yaptı.

Okul müdürlüğü atamalarında torpilli mülakatın devam ettiğini söyleyen Koncuk, yardımcı hizmetler sınıfının görev tanımının yapılmamasını da eleştirdi.

Koncuk şunları kaydetti: “MEB taleplere kulak tıkamaya devam ediyor. Öğretmenliğin mülakatlı sözleşmeli olmasından bu yana, sözleşmelilerin özür tayin hakkı dahi yok. İl içi özür tayinleri hakkında feryatlar yıllardır duyulmuyor, çözüm için tek adım dahi atılmadı. Belli bir kilometre teklifimiz değerlendirilmedi.

Şube müdürlüğü konusu kanayan bir kangrene dönüştü, durum, ne atananı ne de atanmayanı memnun ediyor. Yargı kararları açıkça yok sayılıyor.

Sınav kazanan müdür yardımcılarına 2. atama talebimiz, onca açık kadro olmasına rağmen yerine getirilmedi. Geçici görevlendirmelere devam.

Okul müdürlerinin açtığı 3.-4. davalar kazanılmasına rağmen büyük çoğunlukla uygulanmıyor. Müdürlükte torpilli mülakata devam. Yakışmıyor.

Hizmetli, memur, teknisyen gibi kadrolarda çalışanların görev tanımlamaları hala yapılmadı. Bu kadrolarda angarya işler devam ediyor.

Uzman ve başöğretmenlik problemini yıllardır seyreden MEB'in tutumu anlaşılmazdır. MEB bu konuda kendi projesine dahi sahip çıkamamıştır.

Aylardır çalışma yapıldığı söylenen alan değişikliği probleminin, sürüncemede kalması hatta bir açıklama dahi yapılmaması tam bir ayıptır.

Bu problemlerin daha onlarcası eklenebilir. Bunları göz önüne aldığımızda problem çözmek yerine, problem yaratan bir MEB ile karşı karşıyayız.

MEB'i problem çözmek konusunda çok daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Kendi çalışanlarını mutlu edemeyen MEB, ancak sıkıntı yaratır.”