Edremit Kaymakamlığı ile özel bir banka arasında Edremit'te bulunan kurum çalışanları için yapılan promosyon sözleşmesinde görülmemiş bir adaletsizlik yapıldı. Sözleşmeye konan bir madde ile promosyon ücretleri kaymakam, müdür ve ilçede bulanan amirlere peşin ödenmesi kararlaştırılırken, çalışanlara 3 yılda ve 6 ay aralıklarla verilecek.

Eğitim-Sen Van Şubesi Eşbaşkanı Bedri Yamaç, 'Yapılan bu düzenleme ile kurum amirlerine torpil yapılmıştır. Amirler ile çalışanlar arasında büyük bir eşitsizlik söz konusudur' dedi.

Kaymakam ve müdürlere peşin, emekçiye 36 ay taksitle

Edremit Kaymakamlığı ile özel bir banka arasında Edremit'te bulunan kurum çalışanları için yapılan promosyon sözleşmesinde görülmemiş bir adaletsizlik yapıldı. Sözleşmeye konan bir madde ile promosyon ücretleri kaymakam, müdür ve ilçede bulanan amirlere peşin ödenmesi kararlaştırılırken, çalışanlara 3 yılda ve 6 ay aralıklarla verilecek.

Eğitim-Sen Van Şubesi Eşbaşkanı Bedri Yamaç, 'Yapılan bu düzenleme ile kurum amirlerine torpil yapılmıştır. Amirler ile çalışanlar arasında büyük bir eşitsizlik söz konusudur' dedi. Ercan Öksüz Edremit ilçesinde, Edremit Kaymakamlığı ile özel bir banka arasında yapılan promosyon sözleşmesi ödemelerinde amirlere bir defada tüm ödemeler yapılırken, çalışanlara yapılacak ödemeler ise 3 yıla yayılıyor. 92 kurumun yer aldığı sözleşmede anlaşılan 1782 TL'lik promosyon ücreti, emekçilere 36 ay taksitle, Kaymakam, İlçe Müftüsü, Mal, Tapu, Nüfus Müdürleri'ne ise 6 ay içerisinde peşin olarak ödenecek.

Eğitim-Sen : Bu açıkça torpildir

Eğitim Sen Van Şube Eş Başkanı Bedri Yamaç, Edremit Kaymakamlığı ile özel bir banka arasında yapılan promosyon ödemelerinde, amirler ile çalışanlar arasında bir eşitsizliğin söz konusu olduğunu belirterek, 'Ancak Edremit'te yapılan promosyon sözleşmesinde daire amirlerine bir iltimas geçilmiştir.

Çalışanlara 3 yılda, 6 aylık aralıklarla ödeme yapılırken, kaymakam ve kurum amirlerine bir defada ödeme yapılacağı maddesi konulmuştur. Yapılan bu düzenleme ile kurum amirlerine torpil yapılmıştır. Amirleri ile çalışanlar arasında büyük bir eşitsizlik söz konusudur' dedi.

'Daire amirlerine bir iltimas geçilmiştir'

Kurumlar ile bankalar arasında yapılan promosyon sözleşmeleri ile ihale usulü ile yapıldığını belirten Yamaç, ' Bu ihale promosyon sözleşmesi ihalesine kurum temsilcileri birer kişi katılır. Ayrıca Milli Eğitim içinde bir okul müdürü ve yetkili sendika temsilcileri katılır. Yapılan ihale toplantısına sendika temsilcileri katılması gerekirken, sendika temsilcisi bu toplantıya çağrılmamıştır. Bu ihalede en yüksek veya en uygun teklifi veren bankayla sözleşme yapılır. Ancak Edremit'te yapılan promosyon sözleşmesinde daire amirlerine bir iltimas geçilmiştir' şeklinde konuştu.

'Büyük bir eşitsizlik söz konusudur'

Çalışanlara 3 yılda, 6 aylık aralıklarla ödeme yapılırken, kaymakam ve kurum amirlerine bir defada ödeme yapılacağı maddesi konulduğunu ifade eden Yamaç, 'Yapılan bu düzenleme ile kurum amirlerine torpil yapılmıştır. Çalışanlara yapılacak ödemeler ise yıllara bölünerek bir eşitsizliğe imza atmışlardır. Burada yapılan kurum amirleri ile çalışanlar arasında büyük bir eşitsizlik söz konusudur.

Sendika olarak emekçilere verilecek olan ücretin 3 yıl içerisinde verilemesi kabul edilemez. Biz bu sözleşmeden kaynaklı eşitsizlikten çok rahatsızız. Bir önce yapılan çalışanlara yapılan eşitsizliğin kaldırılmasını talep ediyoruz' diye konuştu. Söz konusu yapılan ve Edremit Kaymakamı Atıf Çiçekli'nin imzasının bulunduğu sözleşmenin 12'inci maddesinde amirlere tanınan iltimas açıkça belirtiliyor. SSSS ... «£ İşte o madde: 'Kurumun madde 12'de belirtilen ödemelerine, banka tarafından aracılık edilmesi karşılığında, nakdi olarak banka sözleşmesinin yürürlüğe girdiği ve ilk maaş ödemesinin yapıldığı aydan başlayarak, sözleşmenin sona erdiği son maaş ödemesinin yapıldığı ay da dahil olmak üzere kurum kodu adı altından maaş ödemesi gerçekleşen her bir personele nakdi olarak 6 ayda bir kişi başı 297 TL ödemek ' üzere 3.530.142 TL'lik bütçe ayrılmıştır.

Bütçe ' ödemesi 6 aylık kişi başı tutar üzerinden tahsis edileceğinden toplam ödenecek tutar sözleşme süresi sonunda değişiklik gösterebilecektir.

Personel tespitinde her ayın 15'inde banka aracılığıyla f kurum kodu altından maaş ödemesi yapılan personel sayısı ve tutar bilgileri esas alınacaktır. Geçici personel işbu maddede belirtilen bütçe ödemesi kapsamı dışındadır.

Banka tarafından maaş ödemesi yapılan Kaymakam, İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Nüfus Müdürü, İlçe Mal Müdürü, İlçe Tapu Müdürü ve İlçe Müftüsü için 6 ayda bir tahsis edilecek bütçe tutarı ilk maaş ödemesinden sonra kişi başı 1.782 TL alacak şekilde peşin olarak yapılacaktır' Sözleşme kapsamında Edremit Kaymakamlığı, Nüfus, Tapu, Mal Müdürlükleri, Müftülük, Kuran Kursu Öğreticileri, Korucular, ilçede bulunan tüm okullar ile toplamda 92 kurum yer alıyor.

İpekyoluhaber