“Duruşmalarda Türkiye düşmanlarına algı malzemesi üretilmesi girişimlerine karşı, darbe hakikati etkili bir şekilde tüm dünyaya anlatılmalıdır” dedi.

 

Memur-Sen'in çağrısıyla bir araya gelen Ankara 15 Temmuz Platformu’nun 15 Temmuz hain darbe girişiminin beyin takımı olarak bilinen sanıkların yargılandığı çatı davasındaki nöbetler devam ediyor. Haftanın son nöbetini ise Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Enerji Bir-Sen gerçekleştirdi.

Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü önünde bir araya gelen Enerji Bir-Sen üyeleri “ Hainler halka hesap verecek. Katil FETÖ, İşgalci FETÖ” sloganları attı. Ellerindeki döviz ve pankartlarla davanın takipçisi olacakları mesajını verdi.enerjinobet1Basın açıklamasına Enerji Bir-Sen Genel Başkan Vekili Mehmet Doğan, Genel Başkan Yardımcıları Cemil Şentürk, Gürkan Kaya, Mehmet Reşit Gürbüz ve çok sayıda Enerji Bir-Sen üyesi katıldı.

Açıklamayı yapan Enerji Bir-Sen Genel Başkan Vekili Mehmet Doğan, 15 Temmuz işgal girişiminin milletin gözü önünde gerçekleştiğini ancak FETÖ’cülerin en iyi yaptığı şey olan takiyye ve yalanlarla davaları sulandırmaya çalıştıklarını belirtti. Doğan, darbecilerin davaları sulandırma, zihinleri bulandırma, davanın seyrini saptırma ve kanlı FETÖ’yü temize çıkarma çabası içinde olduklarını söyledi. Kontrollü darbe söylemi ile milleti kandıramayacaklarını ifade eden Doğan, “Kontrollü darbe söylemi son derece örgütlü bir şekilde, bir plan dairesinde ilmek ilmek örmeye çalışılmakta, ve bu sulandırmanın bir parçası yapılmak istenmektedir. Bu söylemle milleti kandıramayacaklar. Buna asla geçit vermeyeceğiz” dedi.

80 Milyonun Şahitliğini Yok Saymak Arsızlıktır

FETÖ’cülerin inkar politikası yürüttüğünü söyleyen Doğan, “Ellerinde silahla suçüstü yakalanmalarına, attıkları mesajlar, yazışmalar, talimatlar, toplantı notları ortada olmasına rağmen inkar politikası yürütüyorlar. Suç mahallerinde ve materyallerinde parmak izleri bulunmasına, kamera görüntülerine, canlı yayınlara rağmen, büyük bir pişkinlik ve arsızlıkla,  adeta aklımızla dalga geçercesine, utanmazca ve müstehzi bir tavırla masum ve mağduru oynuyorlar. 80 milyonluk milletin şahitliğini yok saymak arsızlıktır. Gerçekler apaçık ortada, ne yaparsanız yapın hainliğinizi gizleyemezsiniz. Katil FETÖ’cülere bakılırsa; ortada kimin yaptığı belli olmayan bir darbe,  nereden düştüğü bilinmeyen bombalar, canına kimlerin kıydığı meçhul şehitler, nerden geldiği bilinmeyen kurşunlar, kimin kullandığı anlaşılamayan uçaklar, tanklar, helikopterler, kim verdiği bilinmeyen emirler, talimatlar, kimlerden oluştuğu bilinmeyen bir ‘Yurtta Sulh Konseyi’ kimin okuttuğu belirsiz bir darbe bildirisi var! Evet, ihanetin bu kadar utanmazcası, utanmazlığın bu kadar örgütlüsü ancak, yıllarca fitne eğitimi alan FETÖ gibi bir örgütten hesap sorulmalıdır. Duruşmalarda Türkiye düşmanlarına algı malzemesi üretilmesi girişimlerine karşı, darbe hakikati etkili bir şekilde tüm dünyaya anlatılmalıdır” diye konuştu.enerjinobet2İhanetin Cezasız Kalmasına İzin Vermeyeceğiz

Türkiye’nin dört bir tarafında devam eden darbe davalarının çok iyi takip edilmesi gerektiğinin altını çizen Doğan, “ Darbe önlenmiştir ancak rehavete de yer yoktur! Şimdi darbecilerle hesaplaşma zamanıdır. Cezasız kalan her suçun, bir yenisini rahminde taşıdığı bilinmelidir. O nedenle dava neticeleninceye kadar biz burada nöbetteyiz. İhanete geçit vermedik, cezasız kalmasına da izin vermeyeceğiz!” şeklinde konuştu.

Enerji Bir-Sen üyeleri basın açıklamasının ardından duruşmanın yapıldığı salona geçerek davayı takip ettiler. Nöbetlerin, dava sonuçlanana kadar devam edeceği belirtiliyor.