11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gürün Esenyurt ziyareti hakkında skandal bir paylaşım yapan ve tepkileri üzerine çeken Esenyurt Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Yusuf Ocak'ın şimdi de okullar arasında ayrımcılık yaptığı, yetkilerini hemşehricilik bağlamında kullandığı iddia edildi.

GÜL İLE REİNA KATLİAMCISINI AYNI KEFEYE KOYAN MÜDÜRLE İLGİLİ AYRIMCILIK İDDİASI

Esenyurt Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Yusuf Ocak, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün cuma namazı sonrası Esenyurt'ta açıklama yapmasını, sosyal medya hesabından, 'Reina katliamcısından sonra Esenyurt, Abdullah Gül'ü de ağırladı. Ünlüler Akın'ı devam ediyor' şeklinde duyurmuştu. Ocak, bu paylaşımının ardından tepki görmüştü. Yusuf Ocak, Abdullah Gül ile ilgili paylaşımının yankıları geçmeden yeni bîr skandala imza attı.

0 KADAR SPORCUYLA NE İŞ YAPIYORSUNUZ!

İŞGÜZARLIK YAPTI, TARAFGİR DAVRANDI 

Türk Eğitim Sen 9 Nolu Şube Başkanı Enver Demir. Abdullah Gül'ün Esenyurt ziyareti hakkında skandal bir paylaşımda bulunan Esenyurt Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Yusuf Ocak hakkında yeni bîr iddia ortaya attı.

Ocak'ın okullar arasında ayrını yaptığını belirten Demir. Fahir İlkel Ortaokulu Spor Kıılübü'nün Antalya'da düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonası'na 13 öğrenci ile katılma hakkı kazandığını, okul müdürü Türk Eğitim Senli diye spor müdürü Ocak'ın, 'O kadar sporcuyla ne iş yapıyorsunuz? 13 kişiyle müsabakaya mı gidilir?' diyerek, öğrencilerin ulaşım ve konaklama giderleri konusunda olumsuz bir tavır takındığını iddia etti. Enver Demir, konuyu Necmİ Kadıoğlu'na ilettiğini söyledi

Yusuf Ocak'ın Esenyurt'tan aynı yanşmaya 30 kişiyle katılacak başka bir okulun müdürüne hemşehrilik torpilini devreye sokarak katkı sağladığını iddia eden Demir. 'Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun okulların bu tür faaliyetlerine desteğini ve bakış açısını biliyoruz. Dalıa birkaç gün önce 2 uçak dolusu öğrenciyi umre ziyaretine gönderen belediyenin 13 sporcu gencimizin Antalva'daki Türkiye Şampiyonasına katılmasına destek vereceğini herkes bilir. Ancak: Spor Müdürü burada işgüzarlık yapmış ve okullar arasında tarafgir davranmıştır. Vatandaşın vergileriyle verilen hizmette adaletli davranmasını arzu ederiz' açıklamasını yaptı.

 Fahir İlkel Ortaokulu Spor Kulübü'nüıı il ve bölge müsabakalarında gösterdiği başarının ardından Antalya'da düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonasına 13 öğrenci île katılma hakkı kazandığını belirten Demir. 'Genel olarak, okulların maddi imkanları bu tür etkinlikleri karşılamaya yeterli olmadığından, sponsorlar veya mahalli imkanlarla giderlerin karşılanması yoluna gidilir. Esenyurt gibi sosyo-ekonomik ve kültürel sorunların bolca yaşandığı bir ilçede gençlerimizi spora teşvik eden ve bu konuda başarılı olan okullara da Esenyurt Belediyesi katkı sağlar. Şimdiye kadar böyle olmuştu.

Bu seferde Okul Müdürü. Esenyurt Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Yusuf Ocaktan ulaşım ve konaklama konusunda yardım istiyor. Spor Müdürü öncelikle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü rıden gerekli izinlerin alınması halinde yardımcı olunacağını ifade ediyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden izinler alındıktan sonra. Spor Müdürü karar değiştiriyor ve okul müdürüne de sanki onun amiriymiş gibi üst perdeden sorgulama yaparak. O kadar sporcuyla ne iş yapıyorsunuz? 13 kişiyle müsabakaya mı gidilir'.' Derece elde edecek misiniz'.' Kim çalıştırıyor bu lakını'.' Size araba falan vermem1 diyerek, öğrencilerin ulaşım ve konaklama giderleri konusunda olumsuz bir tavır takınıyor' dedi. Okullar arasında tarafgir davrandı Esenyurt Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Yusuf Ocak'ın aynı ilçeden, aynı yarışmaya 30 kişiyle katılacak başka bir okulun müdürüne hemşerilik torpilini devreye sokarak, ulaşım ve konaklama masraflarını karşıladığını iddia eden Demir, 'Esenyurt Belediye Başkanı Necini Kadıoğlu'nun okulların bu tür sosyal-kültürel-sportif faaliyetlerine desteğini ve bakış açısını biliyoruz.

Daha birkaç gün önce 2 uçak dolusu öğrenciyi umre ziyaretine gönderen belediyenin 13 spoıtu gencimizin, Aııtalya'daki Türkiye Şampiyonasına katılmasına destek vereceğini herkes bilir. Ancak: Spor Müdürü burada işgüzarlık yapmış ve okullar arasında tarafgir davranmıştır. Yardımcı olmadığı okul müdürünün Türk Eğitim-Sen'li olmasının bunda payı var mıdır diye düşünmeden edemiyoruz.

Aynı spor müdürünün kendi işi dışında, sendikacılığa da soyunup, üyelerimize sendikadan istifa etmeleri konusunda telkinlerde bulunduğu kulağımıza geliyor. Esenyurt Belediyesi Spor Hizmetlerinin başında olan bir kişinin daha güzel ve başarılı işlerle anılmasını ve vatandaşın vergileriyle verilen hizmette de adaletli davranmasını arzu ederiz' açıklamasını yaptı. 

YUSUF OCAK GÖREVİNİ YERİNE GETİRMEM Türk Eğitim Sert 9 Nolu Şube Başkanı Enver Demir (solda) Esenyurt Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Yusuf Ocak (sağda), görevini yerine getirmediğini iddîa ederek, 'Bunun nedeni ise okul müdürünün Türk Eğitim Senli olması' şeklinde konuştu ESENYURT Belediyesi Sendik ve Spor Hizmetleri Müdürü Yusuf Ocak, II. Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün cuma namaıısonrası Esenyurt'ta açıklama yapmasını, sosyal medya hesabından, 'Reina katliamcısından sonra Esenyurt, Abdullah Gül'ü de ağırladı. Ünlüler Akın'ı devam ediyor' şeklinde duyurmuştu.

Gül, açıklama yapmak için Esenyurt'u tercih etmiş, AK Parti içerisinden kendisine laf edenlere, 'Ban arkadaşlar doğrusu saygı seviyesini de aşarak neredeyse benim ne yapmam gerektiğini, ne söylemem gerektiğini nasihat edecek kadar da ileri gittiler' demişti. Bu paylaşımdan sonra Ocak'a takipçileri tepki göstererek, 'Sayın Abdullah Gül Türkiye Cumhuriyeti'nin 11. Cumhurbaşkanıdır. Bu da her Türk'e nasip olmaz. Allahu Teala herkese nasip etmez. Bu yüzden kesinlikle ve kesinlikle, Reina katili, kişiliksiz, soyu sopu belli olmayan kişilerle ayıtı kefeye koyulmaz' uyarısını yapmıştı.

Kaynak:Gazetem İstanbul Gazetesi

kamu haber, kamu ajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net