Ajanskamu.net--

T.C

Türkiye'de Eş durumu/özür gurubu tayin hakkı olmadığından dolayı sorun yaşanmakta olan 4/B Sözleşmeli Öğretmen arkadaşlarımızı sendikamızda ağırladık.
Eşi ve işi arasında tercihe zorlanan sözleşmeliler gerçekten mağdurlar. Sadece öğretmenarkadaşlarımız değil,elimize not tutuşturan çocukları da mağdur.

1-Öğretmenler arasında kadrolu/sözleşmeli şeklinde ortaya çıkan ayrım, kurum içi çalışma barışını bozmaktadır. Aynı niteliklere sahip aynı görevi ifa eden insanlar arasında bir nevi kast sistemi kurulması kabul edilemez.

2-Sözleşmeli öğretmenlik anayasal hakları sınırlıyor, aile bütünlüğünü bozuyor, eşleri birbirinden, çocukları da anne babalarından 6 yıl boyunca ayrı bırakıyor.

3-Öğretmeni eşi ile işi, sağlık ile işsizlik arasında tercihe zorlayan, öğretmenlik mesleğini ve öğretmenin itibarını zedeleyen sözleşmeli öğretmenliğe derhal son verilmeli, sözleşmeli öğretmenler kadroya geçirilmelidir.

4-İstihdamda güçlük çekilen bölgelerdeki öğretmen açığı sorunu, sözleşmeli öğretmenlik, yer değiştirme yasağı gibi cebri tedbirlerle değil, cezbedici teşviklerle çözülür. 

Ajanskamu.net--