Milli Eğitim Bakanı Prof Dr Ziya Selçuk sözleşmeli öğretmenler ile görüştü. Yoğun programı olduğu belirtilen Bakan Ziya Selçuk’un sözleşmeli öğretmen temsilcileri ile yapacağı 5 dakikalık görüşme yarım saat sürdü. Bakanın sözleşmeli öğretmenlerle yaptığı görüşme sıcak ve samimi bir ortamda geçti.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERE SAĞLIK ÖZRÜ

Sözleşmeli öğretmen temsilcileri Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muammer Yıldız’ın iletişimi ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan randevu aldılar. Sözleşmeli öğretmenler Bakan Selçuk’un çok yoğun programı olmasına rağmen kendileri ile yarım saat görüştüğünü açıkladılar. Sözleşmeli öğretmenlerin hakları, özür grubu sorunları Bakan Selçuk’a iletilirken Milli Eğitim Bakanı sözleşmeli öğretmenlere sağlık özrü hususunu ayrı değerlendireceğini, bu konuda sözleşmeli öğretmenlere sağlık özründen yer değiştirme hakkı verebileceklerini belirtti.

EŞ DURUMU ŞU ANDA OLUMSUZ GÖZÜKÜYOR
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile görüşmeye katılan sözleşmeli öğretmenler Bakan Selçuk’un eş durumuna şu anda olumlu bakmadığına işaret ederken Milli Eğitim Bakanının sözleşmeli öğretmen atama şartlarını hatırlattığı belirtildi. Devletin orada öğretmen tutması için sözleşme şartlarının belirlendiği Bakan Selçuk tarafından hatırlatılırken, Bakan Selçuk sözleşmeli öğretmenlerin taleplerinin değerlendirmeye alınacağını vurguladı.


Görüşmeye katılan sözleşmeli öğretmenlerin Bakan Ziya Selçuk ile yaptığı görüşmenin ayrıntıları;

“Bakan beyin programını gözlerimizle gördük saniye boşluğu yoktu. Buna rağmen Müsteşar Yardımcısı Muammer Yıldız beyin sayesinde 5 dk da olsa hediyelerinizi takdim etmek için görüştüreceğiz dediler. Ziya hoca 6 kişilik temsilci ekibimizi kabul etti. 5 dk denmesine rağmen yarım saat bizleri dinledi. Sağlık özrünü ayrı tuttuğunu belirtti. Bu konuyu görüşeceğiz ve belki yarın bununla ilgili bi duyuru yayınlayabiliriz dedi. Aile birliği için devlet orada nasıl öğretmen tutacak diyor. Kibar bir dille sözleşme şartları belliydi dedi. En dikkate alınması gereken sözleri: “Sizi bir kağıt parçası olarak görmüyoruz, bunu bir insan meselesi olarak görüyoruz. Sıfır tolerans değiliz bu konuda. Değerlendireceğiz”