İnternethaber yazarı Süleyman Özışık, bazı ders kitaplarında FETÖ izlerinin bulunduğuna dikkat çekti.

Süleyman Özışık, Hürriyet yazarlarından Ayşe Arman'ın, Atatürk'ün ders kitaplarından çıkarıldığını ve eğitimin şeriat temelleri üzerine oturtulduğunu dile getirdiği kasti tahrik içerikli bir yazıya imza attığını ve tartışmanın bu seyirde devam ederken, ders kitaplarındaki asıl tehlikelerin görmezden gelindiğini belirtti.

İşte Süleyman Özışık'ın 'Ders kitaplarında FETÖ izleri' başlıklı yazısı:
Ders kitaplarında Fetö izleri...

Geçtiğimiz haftaların en önemli gündem maddesi, ders kitaplarına 'Cihad' kavramının girmesiydi.
Kimi köşe yazarları bu kavram üzerinden yola çıkarak bir doğruya bin yalan kattı, ders kitaplarında hiç olmayan şeyleri varmış gibi okurlarına duyurdu. 
Hürriyet yazarlarından Ayşe Arman, Atatürk'ün ders kitaplarından çıkarıldığını ve eğitimin şeriat temelleri üzerine oturtulduğunu dile getirdiği kasti tahrik içerikli yazısını şu yalan sözlerle noktaladı:
'Kitapta, erkeğin okumuşu kadı, kadının okumuşu cadı olur yazıyor' 
Bu yalan bilgi, iktidara çakmak için fırsat arayan diğerlerine de ilham kaynağı oldu, Ayşe Arman'ın uydurduğu püsküllü yalan aldı başını yürüdü.
Geçtiğimiz hafta okulların açılmasıyla birlikte çocuklara dağıtılan kitapları araştıran veliler, var olduğu iddia edilen bu bilgilere rastlamadı ama çok daha skandal bilgilerin varlığına şahit oldu. 
Gelin o bilgilere birlikte göz atalım.
Milli Eğitim Bakanlığı, 4. Sınıf Türkçe Ders Kitabında yer alan okuma metninde müziğin yeryüzüne iniş şekli bakın nasıl anlatılıyor:
“Yeryüzünün ve gökyüzünün büyük bölümüne hükmeden tanrı Quetzalcoatl, yeryüzünde dolaşırken ortalığın ne kadar sessiz olduğunu gördüğünde insanlara çok acımış ve rüzgarlara dört kez seslenmiş: 'Rüzgarlar gelin!''
İlginç değil mi?
Küçücük çocukların zihnine, 'Yeryüzü ve gökyüzüne hükmeden Allah değil, Quetzalcoatl isimli tanrıdır' bilgisi zerk ediliyor. Ayrıca; müziğin, tıpkı kutsal kitaplar gibi gökyüzünden indirildiği  salık veriliyor. 
Üç-beş satırdan oluşan Cihad kavramına takılanlar, her ne hikmetse bu bilgilere zerre-i miskal itiraz etmiyor. 
Çünkü; bu satırların içinde Allah, Kur-an, peygamber ve cihad gibi kendilerinde alerji oluşturan kutsallar yok!

Süleyman Özışık'ın yazısının tamamı için TIKLAYIN