Ülkemizde  Kölelik sisteminde çalışan 4/C liler 4/B kadrosuna Geçirilme kararı alınmıştır ve  yüz binlerce taşeron çalışanı ve  nihayet Kadroya geçirilmiştir Sayın  Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan “Yaklaşık 900 bin  Taşeron çalışanlarımız ile birlikte  Kamudaki 450 bin ile belediyeler ve il özel idarelerdeki 400 bin işçimiz, çalıştıkları yerlerdeki iktisadi teşebbüslerinde istihdam edilecekler.

23 bin mevsimlik işçilerin halen en fazla 5 ay 29 gün olan çalışma süreleri de 9 ay 29 gün’e kadar çıkartılabilecek. Bu uygulama mevsimlik işçileri açısından bir kazanım olmakla beraber açıklanan  işçi kadrosuna  mevsimlik işçiler de geçirilmeli  diyoruz.


Yine kamuda 4C statüsünde çalışan kardeşlerimiz de 4/B kadrosuna alınıyor. Böylece kamuoyumuzda uzun zamandır tartışılan bu mesele çözülmüş olacaktır . Benim Bu konuda merak ettiğim  tek konu ücretler nasıl olacak bu konuda da açıklama yapılması zaruridir diye düşünüyorum. Taşeron ve 4/C li ler'in ücretlerinde değişiklik olmazsa yapılan kadroya geçirilme çalışmasının hiç bir anlam ifade etmeyeceğini üzülerek belirtmek isterim.

ÇALIŞMALARIN EN KISA SÜREDE TAMAMLANMALI VE  .ÜCRETLER KAMU İŞÇİLERİNİN SEVİYESİNE ÇIKARILMALI

Kamuda uzun yıllardır az ücretle çok iş yapan Taşeron çalışanları hep gözemezden gelinmesi iş veriminde olumsuz yönde etkilemiştir

bu gün yapılan açıklama çalışma hayatı yönünden olumlu bir proje olmuştur.

 Taşeron çalışanlarının işçi kadrosuna değil de Kamu personeli kadrosuna geçirilmesi Kamu hizmet verimi açısından daha verimli olacağı kanısındayım.

Taşeronda Statü farklılığı oluşturulmadan liyakat sistemine göre iş taksimi yapılması gerekmektedir.

 Son olarak açıklanan yasanın ülkemize Ve Taşeron çalışanlarına hayırlı olmasını temenni ediyorum. önümüzdeki günler içerisindeki

yapılacak çalışmaları yakından takip edeceğimizi buradan ilan ediyorum.

 

Abdullah PEKER

Ulaştırma Ve Demiryolu  Çalışanları Sendikası

Genel Başkanı