TEOG'un kaldırılmasıyla hem kurs merkezlerinin hem ailelerin mağdur olduğunu ifade eden Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı İsmail Yavuz, 'Öğrencileri TEOG'a hazırlayan kurs merkezleri, belli bir ücret alıyor. TEOG'un kaldırılmasıyla merkezlerin bu paraları ailelere iade etmesi gerekiyor' dedi.

ÇİFT TARAFLI mağduriyet var'

TEOG'un kaldırılması birçok kesim tarafından eleştirilirken, eğitim sistemi bir kez daha gündeme geldi. TEOG sistemini kaldırmakla sorunların çözülemeyeceğini ifade eden Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı İsmail Yavuz, eğitim sisteminin yapboz tahtasına döndüğünü belirterek, hem kurs merkezlerinin hem ailelerin mağdur olduğunu ifade etti.

HER DEFASINDA 'REFORM' DENDİ

Öğrencileri TEOG'a hazırlayan kurs merkezlerinin ailelerden belli bir ücret aldığını ifade eden Başkan Yavuz, TEOG'un kaldırılmasıyla merkezlerin bu paraları ailelere iade etmesi gerektiğini kaydetti.

Yavuz, 'Kurs merkezleri bu işten ciddi bir zarar görmüş durumda, öğretmen sözleşmelerini yapan veya yeni bir yer açan merkezler var. Hem kurs merkezleri hem aileler mağdur durumda. Okulların açıldığı dönemde böyle bir gelişmenin yaşanması çok kötü, kapsamlı olarak düşünülmüş bir gelişme değil. Eğitim kurumları arasındaki nitelik farkından dolayı milyonlarca öğrenci bu kurs merkezlerine ihtiyaç duyuyor.

Eğitim biliminin temel verileri, temel istatistikleri, alan araştırması yapılmadan 'TEOG sistemini' kaldırdım demekle sorunlar çözülemez. lEOG'dan önce SBS vardı, ondan önce OKS vardı. Her defasında bu değişimlerin bir reform olduğu, öğrencilerin dershanelerden kurtarılacağı ifade edildi. Bunları başka bir hükümet çıkarmadı. Sorun yaratanlar, sorunu çözemezler.

Kamu eğitim sistemi kaosla ilerliyor. Eğitim, yapboz tahtası üzerinden değerlendirilemez' ifadelerini kullandı.

Samsunhaber