AirportHaber.com'un haberine göre,Türk Hava Kurumu'nda bu hafta sonu gerçekleştirilecek seçimli Büyük Olağan Genel Kurul öncesi taraflar arasında yaşanan kavga büyüyor.

13-14 Ekim 2018 tarihinde gerçekleştirilecek olan THY Büyük Olağan Genel Kurulu öncesi taraflar arasındaki gerginlik hat safhaya ulaştı. Türk Hava Kurumu yönetimi, geçtiğimiz hafta genel kurulda yeniden başkanlığa adaylığı konuşulan eski Genel Başkan Osman Yıldırım hakkında 16 maddelik bilgilendirme yazısı hazırlayarak şube başkanlarına göndermişti. Gönderilen yazı ile eski başkanın döneminde yapılan yolsuzluk ve usulsüzlükler bir kez daha hatırlatılmıştı.

THK Başkanlığı için aday olma çabasını sürdüren bir diğer isim olan Erdal Dursun da THK delegesi olma çabalarının yanısıra Osman Yıldırım döneminde Keskin Holding'in sahibi Recep Ercan Keskin'e peşkeş çekildiği iddiasıyla mahkemelik olunan THK Laleli Wyndham Otel'de basın mensuplarına kahvaltı daveti gönderdi.

Yaşanan bu gelişme üzerine Osman Yıldırım ile Erdal Dursun'un THK'yı ele geçirmek için birlikte hareket ettiği iddiaları ortaya atıldı.

'2055 YILINA KADAR PEŞKEŞ ÇEKİLDİ' İDDİASI

2012'de dönemin THK Başkanı Osman Yıldırım'ın yönetim kurulu kararı, bilgisi ve onayını almadan kira kontratının devri için tek başına bir anlaşma imzaladığı anlaşılmıştı. Anlaşmayla AAG Gayrimenkul şirketi 2055'e kadar kiracı yapılarak peşkeş çekildiği ve mülkün üzerine Fatih Tapu Dairesi'nden de usule aykırı olarak 2055'e kadar “satılamaz” şerhi koydurulduğu ortaya çıkmıştı. Otelin peşkeş çekilmesinde 20 milyon TL'lik “rüşvet” döndüğü iddiaları gündeme gelmişti.

TAHMİNİ DEĞERİ 1.3 MİLYAR LİRA!

Laleli'de Wyndham İstanbul Old City adıyla hizmet veren 265 odalı otel ve 4 bin metrekare kullanım alanlı AVM'den oluşan tarihi tesisin değeri 1.3 milyar TL. Osmanlı döneminde yapılmış ilk toplu konutlar olduğu için “Tayyare Apartmanı” olarak anılan tesis 2006'dan beri otel ve AVM olarak kullanılıyor.

Bu haftasonu Ankara'da gerçekleştirilecek Büyük Olağan Genel Kurul öncesinde taraflar arasındaki kavganın seçimlerin yapılacağı güne kadar hangi boyutlara ulaşacağı merak ediliyor.

Kaynak: AirportHaber.com