9 BİN BAŞVURU YAPILDI! SOZLU SINAVLAR BAŞLADI SINAVIN DETAYLARI =1 İSTANBUL Emniyet MüdürlüII ğü'nden alınan bilgiye göre, önümüzdeki yılın başlarında görev verilecek 2 bin mahalle bekçisi kadrosu için 9 bin 980 başvuru yapıldı. Bekçi adaylarından 7 bin 645'ini lise mezunlarını oluştururken, ön lisans diplomalı bin 157, lisans diplomalı bin 170 ve yüksek lisans mezunu 8 aday da bu görev için aday oldu.

Lisansüstü eğitimli 8 bekçi adayından ikisinin Ümraniye, diğerlerinin ise Bahçelievler, Şişli, Sarıyer, Bakırköy, Arnavutköy ve Çatalca'da olduğu ifade edildi. =1 AVCILAR'da Kaymakam Hulusi Doğan başkanlığındaki komisyonda Emniyet Müdürü Bülent Yeşilyurt, Milli Eğitim Müdürü Emin  Engin başta olmak üzere çeşitli kuruluşların yöneticilerinin pazartesi sabahı başlattıkları sözlü sınava tek tek çağrılarak giren 249 aday oldukça heyecanlı göründü. Adaylardan bazıları özel güvenlik görevlisi olduklarını belirtirken, adaylardan biri göreve başlaması halinde en çok sokaktaki uyuşturucu satıcılarıyla mücadele edeceğini söyledi.

■ SOZLU sınavda 100 üzerinden 70 puan alan adaylar başarılı sayılarak 24 Aralık'ta yapılacak sınava girmeye hak kazanacak.

Bu sınavda Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi ve Matematik derslerinden 50 soru yöneltilecek adaylara 60 dakikalık süre verilecek. Ayrıca adayların askerlik görevini bitirmeleri, 30 yaşından gün almamaları görev yapmaya engel olabilecek bir hastalık veya engeli bulunmadığını sağlık kurulu tarafından raporla belgelemeleri gerekiyor.

■ ELİF KIZILÇAY/ŞOK