Can,Biga Oğretmenevi toplantı salonunda yaptığı konuşmasında: 'Öğretmene yönelik şiddetin karşılıksız kalması öğretmenlerimizin sahipsiz ve savunmasızmış gibi algılanmasına sebep olmaktadır. Üzülerek ifade etmeliyiz ki şiddet toplumsal bir sorun haline gelmiştir.Aklmı ve duygularını yönetemeyenler şiddeti seçiyor failler bedelini ödemediği için de şiddet sıradan bir olaymış gibi algılanıyor.

Mağdur bazen öğretmen bazen sağlık çalışanı bazen de öğretmen oluyor.Eğitim Bir Sen olarak kuruluşumuzdan bu yana şiddetin her türlüsünün karşısında olduk bundan sonra da olmaya devam edeceğiz.Oğretmene saygısızlık olursa anne babaya da saygısızlık olur. Öğretmen felakete uğrarsa toplum felakete uğrar. Toplumsal kalkınma da toplumsal çürüme de eğitimden geçmektedir.

Eğitim müfredatında öğretmeyi değil eğitmeyi hedefleyecek şekilde değerler eğitimini önemseyen toplumlar geleceği belirleyeceklerdir.Bu bağlamda daha ahlaklı bir nesil yetiştirmek zorundayız.Bu da değerler eğitimini önemseyen bir eğitim müfredatıyla olacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığı daha fazla gecikmeden öğretmene yönelik şiddeti tamamen sona erdirecek tedbirler almalı ve öğretmenlerimizi bazı kendini bilmezlerin hedefi olmaktan kurtarmalıdır.Bir kez daha arkadaşımıza geçmiş olsun diyor.

Eğitim Bir Sen Çanakkale Şube yönetimi olarak olayın takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyururuz'.