AJANSKAMU-ÖZEL HABER

2018 Nisan ayında kamuda taşerondan kadroya alınan yüz binlerce işçinin çilesi bitmek bilmedi. Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Yüksek Hakem Kurulu (YHK) kararlarına tabi olarak çalışan ve %4 asgari ücret zammına tabi tutulan işçilerin derdi büyük.

Toplu İş Sözleşmesi (TİS)'den ve sendikal haklardan yoksun olarak kadroya geçirilen yüz binlerce işçi yaklaşık 2 yıldır asgari ücret düzeyinde maaşla geçinmeye çalışıyor. Son günlerde toplu sözleşmenin gündemde yer almasıyla birlikte umutlanan çalışanların gözü kulağı TBMM'de. 

TBMM'nin açılmasıyla birlikte yüz binlerce işçi, umutla ve sabırla Meclis'ten gelecek güzel haberler beklemeye başladı. 

Sosyal medya platformlarından bir araya gelerek seslerini duyurmaya çalışan yüz binler, sendikaların bu süreçte sessizliğe bürünmesine anlam veremediler. Her hafta bir başlık altında seslerini duyurmaya çalışan işçiler, kendilerinin görmezden gelinmemesini istiyor. Ayrıca Covid-19 salgını sürecinde özveriyle çalışan sağlık çalışanlarının bir kısmına ek ödeme verilmesi, diğerlerine verilmemesi adeta haftalardır gündemden hiç düşmedi. Bu anlamda 696 Sayılı KHK ile kadroya alınan işçilere neden ek ödeme veya döner sermaye verilmedi, çalışanları en çok üzen konuların başında geliyor.

Temizlik, veri giriş, klinik destek, otomasyon, teknik servis ve klinik destek gibi bir çok birimde hizmet veren 696'lı işçiler, sağlık alanında adeta büyük bir cefakarlık göstererek, en önemli risk ortamlarında kendi sağlıklarını tehlikeye atarak cefakarca çalıştılar. Öte yandan TBMM'nin açılmasıyla adeta gündemin ön sıralarında yer almayı bekleyen işçiler, en azından toplu sözleşme sürecinin hızlandırılmasını ve bir an önce sosyal ve sendikal haklarına kavuşmak istiyorlar. 

Bugün TBMM'nin açılmasıyla birlikte şimdi tüm 696 sayılı KHK ile kadroya geçen işçilerin gözü Meclis'te..

Haberin altına yorumlarınızı yazarak Siz de yetkililere sesinizi duyurabilirsiniz.