Hazine ve Maliye Bakanlığı bugün görevden alma ve atama haberleri ile sarsıldı.

Aynı gün içinde bir çok genel müdür görevden alındı. Bu genel müdürler arasında Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü Muammer ÇOLAK da yer aldı.


Çolak'ın yerine ise atanacak isim belli oldu.

Milli Piyango Genel Müdürlüğü'ne, Spor Toto Genel Müdürü Bekir Yunus Uçar atandı.

TİMURTAŞ HOCA'NIN OĞLU


Milli Piyango Genel Müdürü Bekir Yunus Uçar, Türkiye'nin yakından tanıdığı Timurtaş Hoca'nın oğlu olma özelliğini taşıyor.

Timurtaş Hoca kimdir?

1944’te Elazığ’ın Sivrice ilçesinde doğan Timurtaş Hoca, Elazığ İmam Hatip Lisesi’nden sonra İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü’nü bitirdi. Öğrenciliğinden itibaren vaazlarıyla dikkat çekti. Prof. Süleyman Ateş’in Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte istanbul Müftü Başmuavini oldu (1976). Şehzadebaşı ve Eminönü Yeni Camii’nde verdiği vaazlar büyük ilgi gördü. 12 Eylül 1980’den sonra vaizlikten alınıp Beykoz Çavuşbaşı köyüne imam hatip olarak tayin edildi. 1999’da emekli oldu. 20 Ocak 2000’de vefat etti. Kasetlerini çoğaltıp satan birisinin, 'Hocam kasetlerinizden kazandıklarımda beş katlı ev, bir de yazlık aldım, Allah razı olsun' sözleri karşısında, 'Tebrik ederim, ben de hakkımda açılan davalar için avukat tutacak para bulamıyorum' dediği rivayet edilir.