Kamuda yıllardır hizmetli statüsünde çalışan engelli kamu personelleri yaşadıkları sorunların artık son bulmasını istiyor. 

Engelli personeller, öncelikli olarak atamalarının yapılmasını ve bu sorunun artık çözüme kavuşturulmasını bekliyorlar. 

Mevcut yurtlarda yetişen çocuklar, gazi, gazi yakınları ve şehit yakınlarının atamaları yapılırken, engellilerin atamalarının az sayıda yapılmakta olduğunu vurgulayan engelli personeller, diğer gazi ve şehit yakınları gibi asıl kadro beklediklerini vurguladılar. 

MEMUR KADROLARINA ATANMAYI BEKLİYORLAR

Kamuda çalışan yardımcı hizmetler sınıfında ki engelliler, öğrenim durumuna göre yardımcı hizmetler sınıfından memur kadrolarına atanmayı bekliyorlar.

Kamuda çalışan hizmetli statüsündeki engelli kamu personelleri yaşadıkları sorunlara çözüm bulunmasını istediklerini belirterek, kamuda çalışan bütün yardımcı hizmetler sınıfındaki personelin müjde beklentisi içerisinde olduğunu ifade ediyorlar.

Toplumun ayrılmaz bir parçası olan engellilerin, umutlu ve geleceğe güvenle bakabilmelerini sağlayacak imkânlara kavuşturulması, devletimizin öncelikli görevleri arasında yer alıyor. Ancak engellilerin üretken bireyler olarak kendi kendilerine yeterli duruma gelmeleri konusunda sivil toplum kuruluşlarına ve sorumluluk taşıyan her insana görev düşüyor. 

Çoğu bakanlıklar bünyesinde kamu kurumlarında görev yapan hizmetli statüsünde çalışan engelli personellerin talepleri doğrultusunda, sorunlarını dile getirmeye çalıştık. Yetkililerin engellilerin önünde ki engelleri kaldırması umuduyla.