Laboratuvar Teknolojisi Mezunlarının taleplerini aynen aktarıyoruz;

Laboratuvar Teknolojisi Bölümü olarak mezun sayımız çok fazla olmasına rağmen son 5 yılda sadece 23 kadro açıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığına , Ticaret Bakanlığına , Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı olmamıza rağmen atamaların çok az olması sorunuyla karşı karşıyayız. Nasıl ki Sağlık alanında laboratuvarlar varsa Tarım , Gümrük ve Darphane alanında da laboratuvarlar bulunmaktadır.

Mesleğimizin çalışma alanları geniş olmasına rağmen özel sektörlerde iş bulamıyoruz. 3 bakanlığa bağlı olmamiza rağmen atamalarımız yok denecek kadar az yapılıyor.  

Bizler , 2 yıl boyunca mesleğimizin gerektirdiği eğitimleri alan bölüm mezunlarıyız. Fakat eğitimini alan kişiler olmamıza rağmen istihdamımız sağlanmamaktadır. Bizler işsiz kalalım diye onca yıl okumadık. KPSS'ye girip emek verdik . İstenilen puanları aldık ama yine de bölümümüze hak edilen kadro açılmadığı için atanamadık .

Kadro beklemekten yorulduk .Bölümümüze hak edilen önemin verilmesini istiyoruz. Puanlarımız heba edilmesin. Emeklerimiz göz ardı edilmesin.Atanmak istiyoruz.  Mesleğimizi en güzel şekilde icra edip vatana millete hayırlı işler yapmak istiyoruz.  

Atama sorunun çözülmesi için her yıl düzenli olarak kadro açılmasını ve alımların her yıl artarak devam etmesini talep ediyoruz . Haklı taleplerimiz için sesimizin duyulmasını istiyoruz.

Bizi Twitter'dan takip etmek için tıklayınız