Milyonlarca kişinin beklediği 3600 ek gösterge için Cumhurbaşkanı Erdoğan olumlu sinyalle verdi. Ak Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda yıllardır beklenen ve sürüncemede kalan 3600 ek gösterge için gelecek yılı işaret etti. Erdoğan’ın bu davranışı ise belirli çevrelerde seçim vaadi olarak algılandı. Peki, 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? İşte detaylar…

3600 EK GÖSTERGE NE ZAMAN ÇIKACAK?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Erdoğan, 3600 ek gösterge konusu üzerinden CHP lideri Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.

"Kılıçdaroğlu memurları tahrik etmek için 3600 ek gösterge meselesini tekrar edip duruyor" diyen Erdoğan, "Bunu gündeme getiren biziz. Önümüzdeki yılın sonuna kadar bu meselenin çözüleceğini muhataplarımıza beyan eden biziz. Bu zat neyi konuşup duruyor" ifadelerini kullandı.

“HER TÜRLÜ FEDAKARLIĞI YAPIYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmalarına şu şekilde devam etti:

"Geçtiğimiz yıl tüm dünya küçülürken biz büyümeye gittik. Büyüme rakamları doğru istikamette gittiğimizi gösteriyor. Birileri ülkemiz, hangi güzel haberle sevinirse sevinsin felaket tellallığı yapmaktan geri durmuyor."

"Biz ülkemizin en az sıkıntıyla bu dönemi atlatması için çalışıyoruz. Onlar konuşur, biz çözüm üretiriz. Dünyanın dört bir yanında enerji fiyatlarının iki katından beş katına kadar arttığı bir dönemde vatandaşımızı korumak için her türlü fedakarlığı yapıyoruz."

"Memurlarımız da işçilerimiz de toplu sözleşmeden memnun. Önümüzdeki yılın sonuna kadar 3600 ek göstergesi sorununun çözüleceğini muhataplarımıza ilettik. Yıllardır aynı iftiraları söylemekten usanmayanların maskelerini her seferinde indirmek mecburiyetindeyiz. Hayatında uluslararası ilişkiler nasıl yönetilir bilmeyen bu çarpık zihniyetlerin sözlerinin kıymeti yoktur. Milletimize özellikle bu siyaset orta oyuncularının gerçek yüzlerini hatırlatmaktan geri durmayacağız."

3600 EK GÖSTERGE NEDİR, KİMLERİ KAPSIYOR?

3600 ek gösterge 4 meslek grubu; polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerini kapsıyor. Yaklaşık 1.6 milyon memuru ilgilendiren 3600 ek gösterge ile ilgili hazırlıklar tamamlandı. Yeni düzenlemeyle beraber hem emekli maaşları hem de memur maaşları ve emekli ikramiyelerinde artış meydana gelecek.