Gençlik ve Spor Bakanlığı 1071 personel alımı başvuru işlemleri 29 Aralık’ta başlayarak, 8 Ocak tarihinden sona buldu. Başvuru işlemleri tamamlayan adaylar ise, GSB 1071 personel alımı sonuçları ne zaman açıklanacak? GSB personel alım sonuçlarını nasıl öğrenebilirim? Soruna yanıt aramaya başladı. Tüm soruların cevaplarını haberimizin devamında bulabilirsiniz...

GSB personel alım sonuçları ne zaman açıklanacak?

GSB 1071 personel alımları için başvuru şartlarını sağlayan adaylar başvuru işlemlerinin 29 Aralık ila 8 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirerek başvurularını tamamladı. Başvuru işlemlerini tamamlayan adaylar, “2024 GSB personel alımı” sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ederek, konu ile yetkililerden gelen açıklamayı heyecanla bekliyor.

GSB bünyesine alımı yapılacak personel alımı sonuçları ile ilgili henüz yetkili mercilerden resmi bir açıklama gelmemesi heyecanı iki kata çıkarttı. Yetkililerden personel alımı sonuçları ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmiş olsa da, personel alım sonuçlarının en geç Şubat ayına kadar açıklanması tahmin bekleniyor.

Adayların başvuru sonuçlarına ve sınava ile ilgili bilgileri Kariyer Kapısı üzerinden görüntüleyebileceği bilgisi verildi.

Değerlendirme nasıl yapılacak?

Başvuru şartlarını sağlayan adaylar müracaatlarını Kariyer Kapısı üzerinden tamamladıktan sonra, GSB personel alım başvurusu kabul edilen adaylar için değerlendirme süreci şu şekilde;

Adaylar, KPSS puanı baz alınarak, en yüksek puan türünden başlanarak her bir grup ve il için ilan edilen kontenjan sayısının üç katı aday sözlü sınava çağrılacağı bilgisi verilirken, sözlü sınava girmeye hak kazanan son sıradaki aday ile aynı puana sahip birden fazla adayın bulunması gibi bir durumda, adayların tamamı sözlü sınava tabii tutulacak.

Sözlü sınav Ankara’da yapılacağı açıklanırken, Sözlü sınavda adaylar 100 puan üzerinden değerlendireceği bilgisi verildi.

4 Temmuz Tarihli Atamalar Resmi Gazetede 4 Temmuz Tarihli Atamalar Resmi Gazetede
Editör: Haber Merkezi