Edinilen bilgiye göre, Sağlık Bakanlığı'nda görevli olduğunu iddia eden M.E. dün öğle saatlerinde Aydın Devlet Hastanesi'ne geldi. Denetim gerçekleştireceğini söyleyen M.E. yetkililerle birlikte bazı birimleri gezdi. 'Saha denetimi yapacağını' söyleyen kişiye, hastane güvnenlik personeli eşlik etti. Bazı birimleri gezen M.E. daha sonra hastaneden ayrıldı. M.E.'nin durumundan şüphelenen hastane yetkilileri, yaşananları Aydın İl Sağlık Müdürlüğü'ne bildirdi. Yapılan incelemelerde M.E.'nin Sağlık Bakanlığı'nda çalışmadığı ve denetleme için herhangi bir yetkisi olmadığı ortaya çıktı.

SAHTE DENETÇİ TUTUKLANDI

Yaşananların ardından yetkililer, durumu polis ekiplerine bildirdi. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri şüpheliyi kısa sürede yakaladı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen M.E. çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce 'Nitelikli dolandırıcılık' suçundan tutuklandı.

"ÇOCUKLARINA HASTANEDE İŞ AYARLARIM"

M.E.'nin ifadesinde, hastanede temizlik işçisi olarak çalışan bir kişiyle sosyal medya aracılığıyla iletişime geçerek kendisini bakanlık görevlisi olarak tanıttığı ortaya çıktı. M.E.'nin temizlik işçisini 'çocuklarına hastanede iş ayarlarım' bahanesiyle kandırarak bir miktar para aldığı ve bakanlıkta çalıştığını kanıtlamak için böyle bir plan yaptığı ifadesindeki detaylarda yer aldı. Öte yandan , M.E.'nin hastanede temizlik işçisi olarak çalışan kişiden aldığı paranın geri alınarak sahibine teslim edildiği bilgisine ulaşıldı .

https://www.aydinkulis.com/polis-adliye/aydin-da-hastaneyi-denetleyen-sahte-bakanlik-gorevlisi-tutuklandi-h38588.html