Günümüzde ekonomik zorluklar sebebi ile hem anne hem de babaların çalışmak zorunda olması; çocukları kimin bakacağı sorununu da beraberinde getiriyor. Bu soruna çözüm olarak ortaya çıkan bakıcılık mesleği ise günden güne popülerliği arttırıyor.

Son dönemlerde bakıcı ilanları öyle bir hal aldı ki çalışan aileler adeta yana yakıla bakıcı arıyorlar. Hem internet sitelerinden hem de sosyal medya üzerinden verilen ilanlarda bahsedilen rakamlar ise dudak uçuklatacak cinsten! Bakıcı arayışının artması ile birlikte bakıcı maaşlarında görülen artış son dönemde öyle bir hal aldı ki bakıcıların istediği paralar polis ve öğretmen maaşlarını bile geride bıraktı!

Özellikle yabancı uyruklu kişilerin sayıca fazla olduğu sektörde aileler güvenebileceği ve çocuklarını emanet edebilecekleri birini bulmak için kesenin ağzını açtıkça açtı! Son dönemde verilen ilanlarda maaş olarak ifade edilen rakamlarda görülen artış da gözden kaçmadı. Hatta telaffuz edilen rakamlar ile birlikte son dönemde gündeme gelen bakıcı maaşları öğretmen ve polislerin aldığı maaşı bile geride bıraktı.

Daha çok İstanbul gibi büyükşehirlerde yüksek olduğu gözlenen bakıcı ilanlarının 2 asgari ücret civarında olduğu da gözlerden kaçmayan bir diğer kriter oldu.