Sosyal Güvenlik Kurumu, Sosyal Güvenlik konusunda denetim ve kontrol işlemlerini gerçekleştiren Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılarını 81 ilde kurulu bulunan İl Müdürlüklerinde görevlendirmektedir. Her ilde, pandemi döneminin oluşturduğu menfi etkiler de göz önüne alındığında sosyal güvenlik denetimlerine olan ihtiyacın artacağı aşikardır.

Bununla birlikte mesleğin ilerlemesi adına yeni, ufku açık, teknolojiye hakim, yetiştirilmeye elverişli bir neslin mesleğe kazandırılması sonucunda denetimlerin etkinliğinin artması sonucu ortaya çıkacaktır. Etkin denetim sayesinde düşürülecek olan kayıt dışılığın devletimize milyarlarca lira kaynak olarak geri döneceği ortadadır.

Sosyal Güvenlik denetimlerinin neredeyse tamamını gerçekleştirecek olan en az 1000 yeni meslek mensubunun istihdamı hem genç adayların işsizlik derdine deva olarak sosyo-ekonomik bir sorunun yükünü haflfletecek hem de Kuruma, dolayısıyla devletimize kayıt dışılık yönünden kazanım sağlayacaktır.

Bu ufuk ve vizyon ile mesleğin ileri götürülmesi mümkündür. Bu ileri gidişi de promosyon olarak nitelediğimiz meslek mensuplarının mesleğin âli ağırlığını oluşturması destekleyecektir. O yüzden yapılacak her yeni dönem alımı 1000 kişiden az olmamalıdır. 

Mart 2021 dönemi ile birlikte kontrollü normalleşme sürecine girmiş bulunuyoruz. 2021 yılının Ağustos ayında yeni Kamu Personeli Seçme Sınavı yapılacak. En kısa sürede ilan gelmemesi halinde adayların Kpss 2019 puanları yanacaktır ve puanlarını kullanamamalarına neden olacaktır bu da 2 yıldır bekleyen adayların daha da mağdur olmasına sebebiyet verecektir.

Özetlemek gerekirse yukarıda saydığımız nedenlerden dolayı NİSAN AYINDA en az 1000 KİŞİLİK SGK DENETMEN YARDIMCILIĞI İLANI TALEP ETMEKTEYİZ  ve SİZLERDEN HABER YAPARAK BİZE SES OLMANIZI İSTİYORUZ .

İİBFliler ile ilgili tüm gelişme ve haberleri takip etmek için TIKLAYINIZ

Konu ile ilgili görüş ve önerilerinizi haberimizin altındaki yorum kısmından yazarak bize iletebilirsiniz.