Okuduğu okulu çeşitli sebeplerden değiştirmek isteyen öğrenciler için okullar arası nakil hakkı vardır. Okuduğu okulun türüne göre geçeceği okula dair MEB tarafından belirlenen şartları taşıyan öğrenciler nakil olabiliyorlar. Detaylar haberimizde...

Bilindiği üzere MEB'e bağlı eğitim kurumlarında nakil ve geçiş işlemleri Kovid-19'dan dolayı durdurulmuştu. Öğrenci hareketliliğini azaltmak amacıyla alınan bu kararın ardından yarıyıl tatilinin ilk haftasından itibaren nakiller açılıyor.

Ortaöğretimde nakil olarak okul değiştiren lise öğrencileri pandemi nedeniyle bu haklarından faydalanamıyordu. MEB tarafından durdurulan lise nakil işlemleri yeniden başlatıldı. Nakil şartları ve tarihlerine göre öğrenciler okul değişikliği yapabilecekler.

Milli Eğitim Bakanlığı nakil ve geçiş işlemlerini yeniden başlattığını duyurdu. Salgın dolayısıyla bir süredir durdurulan ortaöğretim düzeyindeki (liselerdeki) öğrencilerin nakil ve geçiş işlemleri yarı yıl tatilinin ilk haftasıyla birlikte tekrar açılıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi/özel eğitim kurumlarında öğrenciler için nakil ve geçiş işlemleri başladı. Nakiller her hafta yapılabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda;

Temel eğitim düzeyindeki öğrenciler için Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda dönem atlatma işlemleri tamamlandıktan sonra,

Ortaöğretim düzeyindeki öğrenciler için ise Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin 37 ve 38 inci maddesi hükümleri doğrultusunda yapılan isteğe bağlı öğrenci nakil işlemlerinin yarıyıl tatilinin ilk haftasından itibaren haftalık olarak yapılmasına karar verilmiştir, denildi.

Nakil İşlemleri Nasıl Yapılır?

Öğrenci nakil ve geçiş işlemleri https://www.turkiye.gov.tr/meb-ogrenci-nakil-islemi internet sitesi üzerinden T.C kimlik numarası ve şifre ile giriş yapıldıktan sonra gerçekleşecek. E devlet ekranında E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerine tıklandıktan sonra işlemler tamamlanacak.