Milli Eğitim Bakanlığı okullarda yüz yüze eğitim öğretim faalişyetlerine yıl başına kadar ara verdi. Koronavirüs önlemleri kapsamında alınan bu kararlara göre uzaktan eğitim süreci 4 Ocak 2021 tarihine kadar sürecek. Peki bu kısıtlamalar atama bekleyen öğretmenleri ve öğretmen atamalarını nasıl etkileyecek? 60 bin öğretmen ataması talep eden öğretmenlerin talepleri için adımlar atılacak mı? İşte tüm detaylar ve öğretmen atamaları ile ilgili gelişmeler..


 
Pandemi süreci 2020 Mart ayından itibaren ülkemizde başladı. Covid-19 salgınından dolayı o günden bu yana bir çok önlemler alındı, kısıtlamalar getirildi. Bu kısıtlamalarda eğitim öğretim faaliyetleri de etkilendi. Covid-19 pandemi süreci ile birlikte hayatımıza uaktan eğitim,canlı ders ve zoom programı girdi. EBA üzerinden ve TRT-EBA TV üzerinden canlı dersler işlenmeye başlandı. Son durumda da yine canlı dersler ile eğitim öğretim faaliyetleri sürdürülecek, yüz yüze eğitime ara verilecek.


Covid-19 salgını hayatımızın her alanını olduğu gibi, öğretmen atamalarını da etkiledi. Ülkemizde ilk koronavirüs görüldüğü hafta bilindiği üzere MEB 20 bin öğretmen ataması yapmıştı. 18 Mart tarihinde yapılan 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasında atanan öğretmenler covid-19'dan dolayı okullarda eğitime ara verildiği için göreve başlayamadılar. Öğretmenler 22 Haziran'da görev başı yaptılar. Yani koronavirüs öğretmen atamalarını da etkilemiş oldu. Yine MEB koronavirüs döneminde bu güne kadar toplamda 40 bin sözleşmeli öğretmen ataması yaptı.

Yeni tedbirler öğretmen atamalarını yine etkileyebilir. Diğer yandan MEB'de hummalı bir öğretmen ataması çalışmaları olduğu gelen bilgiler arasında. Bütçe görüşmelerinde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bunun sinyalini vererek atama bekleyen öğretmenleri umutlandırmıştı. Meb personel com olarak aldığımız bilgilere göre MEB 2021 Şubat ayında yapılmak üzere 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması planlıyor. Koronavirüs salgınından dolayı alınan yeni tedbirlerin bu süreyi uzatacağı da gelen diğer bilgiler arasında. MEB her yıl olduğu gibi önümüzdeki yıl da 20 bin + 20 bin olmak üzere toplamda yine 40 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapacak gibi duruyor. Gelişmeler oldukça yine bilgilendirici haberlerimizi mebpersonel.com farkıyla bulabilirsiniz.