AJANS KAMU - ÖZEL HABER

ÖNCE ATANİP SONRA ATANAMAYAN ŞUBE MÜDÜRLERİ PLATFORMUNDAN GELENLERİ PAYLAŞIYORUZ..

Milli Eğitim Bakanlığı'nın da 513 taşra teşkilatı Şube Müdürlüğü atamasını 18 ay sonra iptal etmesi pardon filmini akıllara getirdi .       

Milli Eğitim bakanlığı tarafından 1 Nisan 2018 tarihinde taşra teşkilatı Şube Müdürlüğü sınavı yapılarak atamalar yapıldı. Atanan kişiler 17 ay kadrolu şube müdürü olarak görev yaptı. Fakat sınav soruları ile ilgili iptal davaları sonucunda bakanlık tarihinde hiç görülmemiş bir şekilde atamalar iptal edildi. Oysaki 1709 şube müdürlüğü ile ilgili birçok kez yürütmenin durdurulması ve atamaların iptali ilgili karar çıkmışken bakanlık hiçbir işlem yapmadı. Soru iptali neticesinde birçok Şube Müdürü önce atandı sonra atanamadı birçoğu da yer değiştirmek zorunda kaldı.  Çalışmış oldukları süreler emekler ve çabalar heba olup gitti.

Dönemin Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu kimseyi mağdur etmeyeceğiz arkadaşlar işlerini aksatmadan çalışsın konuyu uhulet ve suhulet içinde çözeceğiz, atanan hiçbir arkadaşımızı mağdur etmeyeceğiz demesine rağmen herkes ortada kaldı herkes mağdur edildi .   

İptalin gerekçesi olan soruları idare hazırlamışken sınava girenlerin bunda hiçbir kusuru yokken bütün fatura sınava giren önce atanan sonra atanamayanlara ve yer değiştirenlere kesildi. Milli Eğitim bakanı Sayın Ziya SELCUK'un göreve gelmesiyle toplumun bütün kesiminde Milli Eğitim Bakanlığina  olumlu beklenti oluştu.  Sayın bakanın bu konuyu gündemine alması ve ortaya çıkan mağduriyeti kaldırması hem Sayın bakana hem de Milli Eğitim bakanlığı'na olan güveni artıracaktır.