2016 Yılında Atanan Öğretmenler İl İçi-İl Dışı Tayin İsteyebilecek mi? Milli Eğitim Bakanlığı'ndan peş peşe müjdeler geldi. Bakan Ziya Selçuk'un onayı ile yayımlanan duyuruda il içi ve il dışı yer değiştirme atamalarına başvuru hakkı elde etmek isteyen öğretmenlere 2020 il içi ve il dışı atamalarında yer değiştirme hakkı verildi. Öğretmenler yayımlanan duyuruya göre 31 Aralık tarihi baz alınacak şekilde il içi ve il dışına bağlı yer değiştirme atamalarına başvuru yapabilecek. 

Mebpersonel.com olarak bu haberi ilk biz duyurmuştuk. Bu yıl yer değiştirme atamalarına başvuru çok olacak demiştik. Bu son düzenleme ile il içi ve il dışı atamalarına 2016 yılında atanan ve kadroya geçen öğretmenler de başvuru yapabilecekler. Hayırlı olsun. İşte o duyuru

 

MEB'den, Öğretmenlerin Beklediği Müjdeli Haberler Geldi. Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu twitter hesabı üzerinden öğretmenlere müjdeli haberleri paylaştı. MEB Genel Müdürü Hamza Aydoğdu'nun duyuru şeklindeki paylaştığı haberlere göre:
1) Kararnameler 22 Haziran'da illere gönderilecek
2) 2016'da göreve başlayan ve kadroya geçen öğretmenlerden 31 Aralık 2020 tarihi baz alınacak ve il içi il dışı atamalarına başvuru yapailecekler.

3) 2017'de göreve başlayan sözleşmeli öğretmenlerden kadroya geçenler Ağustos eş durumu atamalarına başvuru yapabilecekler.

4) 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması takvimi güncellenmiştir.