MEB’den Haziran Seminerleri İçin Kritik Uyarı
2025-2026 eğitim-öğretim yılının 26 Haziran Cuma günü dağıtılan karnelerle resmen sona ermesinin ardından, öğretmenler için kritik mesleki çalışma dönemi başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden çevrim içi (online) olarak gerçekleştirilecek olan haziran dönemi seminer programının detaylarını duyurdu. Bakanlığın açıklamasındaki en dikkat çekici nokta ise ek ders ödemelerini doğrudan etkileyen MEBBİS onay şartı oldu.
Videoları Bitirmek Yetmiyor! Gözünüz MEBBİS’te Olsun
Öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin seminer döneminde mağduriyet yaşamaması için en çok dikkat etmesi gereken husus, sistemsel onay süreci olarak öne çıkıyor. ÖBA üzerindeki eğitim videolarını eksiksiz şekilde tamamlayan personelin durumunun, MEBBİS üzerinde mutlaka "Tamamladı" olarak görünmesi gerekiyor.
Bakanlıktan Net Uyarı: Seminer ek ders ödemeleri tamamen MEBBİS üzerindeki veri esas alınarak yapılacaktır. Bu nedenle eğitimlerini bitiren öğretmenlerin sistem onayını bizzat kontrol etmesi büyük önem arz ediyor.
Seminerler 29 Haziran'da Başlıyor: İşte Bu Yılın Konusu
Öğretmenlerin seminer dönemini daha rahat geçirebilmesi adına ÖBA’ya taşınan eğitimler, 29-30 Haziran tarihlerinde start alacak. Katılımcılar, internet erişimi olan her yerden bu eğitimlere kolayca ulaşabilecek.
Bu yılın seminer konusu ise güncel toplumsal ve teknolojik gelişmeler ışığında "Dijital Çağ ve Aile" olarak belirlendi.
Son Gün 5 Temmuz! İşte Esnek Takvim
Yoğun geçen ders yılının ardından öğretmenlere kolaylık sağlamak isteyen MEB, esnek bir izleme takvimi sundu. Yönetici ve öğretmenlerin "2026 Haziran Dönemi Mesleki Çalışma Semineri" kapsamındaki tüm videoları tamamlamaları gereken son tarih 5 Temmuz Pazar günü saat 23.59 olarak açıklandı. Bu tarihe kadar sisteme girip eğitimleri tamamlamayan ve MEBBİS'te "Tamamladı" onayını alamayan öğretmenler ek ders ödemesinden faydalanamayacak.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.