Online Mesleki Çalışmalara Katılmayan Öğretmenlere Nasıl Bir Yaptırım Uygulanacak?
Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenler için planlanan ara tatil mesleki çalışma programını online olarak yürütmeye başladı. 16–22 Mart tarihleri arasında erişime açılan çalışmalar, Öğretmen Bilişim Ağı üzerinden gerçekleştirilecek.
Öğretmenler, sistemde yer alan modülleri tamamladıklarında günlük 3 saat üzerinden ek ders ücreti alabilecek. Programı tamamlayanların listesi, 23 Mart Pazartesi günü MEBBİS üzerinden okul yöneticileri tarafından görüntülenebilecek.
Bakanlık, mesleki çalışmaları tamamlamayan öğretmenler için herhangi bir idari yaptırım uygulanmayacağını duyurdu. Ancak bu öğretmenlere ara tatil mesleki çalışmaları kapsamında ödenmesi gereken 12 saatlik ek ders ücreti verilmeyecek.
Bu uygulama, öğretmenlerin mesleki gelişimlerini desteklemeyi ve online sistem üzerinden daha esnek bir çalışma imkanı sunmayı hedefliyor. Öğretmenlerin ek ders ücretinden faydalanabilmeleri için çalışmaların belirtilen tarihler içinde tamamlanması gerekiyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.