2023 yıl Ocak ayında memur maaşlarına olduğu gibi öğretmenlerinde maaşlarına refah payı ve enflasyon ek zammı ile birlikte toplamda yüzde 30 zam yapılmıştı. Öğretmen maaşlarına gelen yüzde 30, aynı oranda ek ders ücretlerine de geldi. 

359 öğretmen arasında sadece İlçe Milli Eğitim Müdürüne ödül verildi 359 öğretmen arasında sadece İlçe Milli Eğitim Müdürüne ödül verildi

2023 Sözleşmeli ve Kadrolu Öğretmen Ek Ders Ücreti Ne Kadar ? 
Ocak ayında gelen yüzde 30 zam ile birlikte sözleşmeli öğretmene ödenen ek ders ücreti net olarak 43,93 TL, kadrolu öğretmene ödenen ek ders ücreti ise net olarak 51,15 TL oldu. mebhocam.com olarak yaptığımız hesaplamalar yüzde 15'lik vergi dilimine göre hesaplanmıştı. Öğretmenin içinde bulunduğu vergi dilimine göre ek ders ücretleri değişmektedir. 


2 Haftalık Deprem Tatilinde Ek Dersler Kesilmedi
Öte yandan öğretmenlerin Şubat ayına ait ek ders ücretleri hesaplarına yatmaya başladı. En çok merak edilen konulardan birisi ise ülke genelinde yaşanan deprem felaketi sebebiyle okulların 2 hafta kapalı kaldığı bu süre içinde Şubat ayı ek ders ücretleri tam ödenecek mi ? sorusuydu. Yapılan yasal düzenleme ile birlikte kadrolu - sözleşmeli ve ücretli öğretmenlere 2 haftalık tatil süresinde nöbet, İYEP ve hafta sonu DYK ücretleri hariç olmak üzere tüm ders ücretleri tam ödendi. Yani öğretmenler şubat ayı ek derslerini tam olarak, kesintisiz alabildiler.