Ajanskamu-Özel Haber

Muğla’daki enstitüde açılan sınav için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ‘Bunlar alınsın’ listesi gönderdi. İtiraz eden Hüdayi Baş, sınavda başarılı olanları açıkladı. İl milli eğitime çağrılan Baş, müdür Pervin Töre’nin “İşine gelmiyorsa istifa et” diyerek hakaret ettiğini savundu. İddiaya göre il müdürlüğünde fenalaşıp hastaneye kaldırılan Baş, yaşadıklarını dilekçeyle bakanlığa bildirdi. Sınavı kazanan isimlerin kurumun sitesinden kaldırıldığı bu süreçte kalp krizi geçiren Baş hayatını kaybetti. 

İL MÜDÜRÜ İLE İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

MEB, Muğla’da Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Hüdayi Baş’ın, ölümüne neden olan sınavdaki yolsuzluk iddialarıyla ilgili nihayet harekete geçti. Özgür Eğitim-Sen Genel Başkanı Abdulbaki Değer’in bugün KARAR gazetesinde yer alan değerlendirmeleri ve gazetenin olayı ‘Devlet Hüdayi Hoca Sınavı’nda başlığı ile manşete taşımasının ardından Bakanlık, Muğla Olgunlaşma Enstitüsü’nün ‘Usta Öğretici Sınavı’ ile ilgili torpil iddiaları için soruşturma başlattı.

Bakanlık’tan yapılan yazılı açıklamada  “Muğla Olgunlaşma Enstitüsü’nün ‘Usta Öğretici Sınavı’ hakkında kamuoyu gündemine gelen iddialarla ilgili Bakanlığımız Maarif Müfettişleri tarafından inceleme/soruşturma başlatılmış olup süreç devam etmektedir” denildi.

Muğla’da Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Hüdayi Baş’ın, ölümüne neden olan sınavdaki yolsuzluk iddialarıyla ilgili Mİlli Eğitim Bakanlığının İl Milli Eğitim Müdürü Pervin TÖRE hakkında soruşturma başlatmasının ardından olayın üzerinden günler geçmesine rağmen Sendikaalrdan ve özellikle de Yetkili Sendikanın Sessiz kalmasına tepkiler devam ediyor. 


EĞİTİM BİR SEN NİÇİN SUSMAKTADIR?

Bugün bu saate kadar yetkili sendika  Eğitim Bir Sen'den ise bu konuda hiç bir açıklama gelmemeiştir. 

Yetkili sendika Eğitim Bir Sen'in Kuzuların sessizliğini andıran sessizliği, bu olaya hiç sesisini çıkarmaması akıllarda bir çok soru işareti uyanmasına ve kamuoyunda bu konunun tartışılmasına neden olmuştur.

Hemen hemen bir çok konuda, Bakanlığa yerli yersiz eleştiren, İstanbul'daki şubelerinden Şırnak, Siirt, Mersin , Bilecik, Sakarya, Muş Milli Eğitim müdürlerine kadar her türlü eleştiriyi kolayca yapan, İl il gezip İl müdürlerini ziyaret edip hayırlı olsuna koşarak giden Yetkili Sendika Eğitim Bir Sen'in Muğla ilindeki sınavdaki yolsuzluk ve uzulsüzlükler karşısında susması, bir okul müdürünün ölümüne neden olan baskı ve mobbing iddiaları karşısında tamamen sessizliğe bürünmesi herkes tarafından sorgulanmaktadır. 

Memur Sen Genel Başkanı Ali YALÇIN'ın bu konuda şu ana kadar ne  bir taziye ne de bir başsağlığı mesajı yayınlamaması Ali YALÇIN'a yakışmamaıştır.

Sendikanın Menteşe Temsilciliği ve Muğla Şubesinin bu konuda hiç bir açıklama yapmaması , taziye mesajı dahii yayınlamaması  Yetkili sendika Eğitim Bir Sen'e yakışmamaştır. 

"Sözkonusu menfaatler olunca vicdanlar susmmamalıdır."

Özgür Eğitim Sen Sendikası ve Genel Sekreteri Ali AYDIN bir kaç gündür sitelerinden ve karar gazetelsindelki yazılarında MEB'i eleştirmiş ve MEB'de Ehliyet Liyakati Kim Katletti? sorusunu sormuş ve Kuzuların Sessizliği açıklaması yaparak sendikaları, özellikle de yetkili sendika Eğitim Bir Sen'in neden sessiz kaldığı konusunda eleştirmişti.

Bu açıklamaların ardından nihayet MEB harekete geçmiş ve Muğa İl Milli Eğitim Müdürü Pervin TÖRE  hakkında soruştuma başlattı.

Konuyla ilgili isim vermeden Eğitim Bir Sen'e ve sessiz kalan diğer sendikalara en net eleştiriyi yine Özgür Eğitim Sen Genel Sekreteri  Ali AYDIN yaptı. 

AYDIN sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada: 

300 TANRINIZIN DİLİ Mİ TUTULDU? diye sordu.

Kıyameti koparması gereken hukuksuzluklar, adaletsizlikler vuku bulduğunda, kamu vicdanı yaralandığında... Hormonlu bedenleri ile sık sık övündükleri halde tam da o anlarda ortalıkta görünmeyenleri görünce...

Çağrı filminde Habeşistan Kralı Necaşi'nin kendisine sığınan sayıca az ve zayıf bir topluluk görünümündeki muhacirleri dinledikten sonra Mekke'yi temsilen huzurunda bulunan Amr bin As'a söyledikleri aklıma gelir:

"Onların tek bir Allah'ından bu kadar güzel sözler çıkarken, sizin 300 tanrınızın dili mi tutuldu?."