ERMİŞ Açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Aslında meclis tatile girmeden önce çıkarılan ve daha çok emekli ve memur maaş artışını içeriyor diye bilinen son torba kanun, ÖTV, KDV ve harç kaynaklı birçok üründe fiyat artışını öngörüyordu. Biz, millet olarak bir şey ete kemiğe bürünmeyince olayın vahametini anlayamıyoruz. 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece, tam da selâlar okunurken, Resmi Gazete'de ÖTV kaynaklı zamlar yayımlanıverdi. Resmi Gazete çıkar çıkmaz, 28 mayıstan itibaren 19 liradan 28 liraya çıkan#benzin 34 lira oluvermişti. Daha uykuya dalmamış vatandaşlarımız, zammı henüz uygulamayan akaryakıt istasyonlarına akın ettiler ve eski fiyattan son kez akaryakıt aldılar.

Bakanlık fahiş fiyata karşı harekete geçti Bakanlık fahiş fiyata karşı harekete geçti

Millet, akaryakıt zammına adapte olmaya uğraşırken doğalgazdaki ÖTV'nin de aynı şekilde arttığını görerek ikinci bir şok yaşadı. Tabii zamların bir de harçlar ve KDV boyutu var, bir de bu seneye mahsus ödenecek ikinci bir motorlu taşıtlar vergisi söz konusu... Bu durum karşısında devlet memurları zamlı maaşlarının sevincini yaşayamadı. Tabir yerindeyse şok üstüne şok.

İşi bilenlere sorarsanız; pandemi ile başlayan, seller ve orman yangınlarıyla devam eden, asrın depremi ve EYT düzenlemesi ile pik yapan ve seçim ekonomisi ile derinleşen ekonomik krizi aşmanın başka yolu yoktu. Yine uzmanlara göre 2012 MİT krizi ile başlayan ve pandemiye kadar yaşanan onca krizin de bugünlere gelinmesinde ciddi payı var.

Vatandaş, uzmanların söylediklerine değil de seçimlerden önce verilmiş olan vaatlere odaklanmışken zam bombardımanına tutulunca neye uğradığını şaşırdı. Zamların zorunluluğu bir tarafa milletimiz 21 yıldır üzerine düşeni yapıyor ve her şeyin en güzelini hak ediyor, 2024 Ocak ayında pandemi öncesi koşullara dönmeyi istiyor. Bu manada hiçbir mazeret başarının yerini tutamaz, işin aslı hükümet de başarılı olmak zorunda.

Bütün bunların ışığında enflasyonun kısa vadede düşmeyeceği görülmekte olup vatandaşa, gerçek enflasyonu baz alan enflasyon farkı yanında sürekli refah payı da verilmeli ki vatandaş rahatlayabilsin. Kamu işvereni, 7. Toplu Sözleşme'yi bu manada fırsat olarak görmeli, milyonlarca emekli ve memuru rahatlatmanın yolunu bulmalı. Aksi takdirde durumun hiç de iç açıcı olmayacağını söylemeye gerek var mı? Hükümet ne yapıp yapıp vatandaşı enflasyon canavarının elinden kurtarmalı, yoksa bu canavar hepimizi yiyebilir Allah korusun.