2 Nisan 2018 tarihinde kamuda taşerondan kadroya alınan yüz binlerce işçi yaşadıkları mağduriyetin son bulması için twitter'da gündem üstüne gündem oluşturuyorlar. Sosyal platformlarda birleşen yüz binlerce işçi üst üste hemen hemen her gün hashtagh etkinliği düzenleyerek büyük yankı uyandırmaya devam ediyorlar.

Bu akşam da #Arslandeğilişçilerkazanacak etiketiyle hashtagh çalışması yapan 4 D'li işçiler, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan'ın bugün TBMM Başkanı ve diğer Bakanlıklara gönderdiği mektuba tepki gösterdi. Hak-İş Başkanı Arslan'ın işçilerin yardımcı iş kollarından toplu sözleşmeye dahil olmasına yönelik açıklamalarına tepki gösteren işçiler, twitter etiketini de buna tepki olarak açtılar. 

Kısa sürede 80 bine yakın twit'in atıldığı platformda işçiler başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'a ve diğer Bakanlıklara ve siyasi parti yöneticilerine seslerini duyurmaya çalıştılar. 

4 D'li işçiler yıllardır asgari ücretle çalıştıklarını, sonunda kadroya dahil olduklarını fakat %4 zamma tabi olduklarını dile getirdiler. Bu süreçte yanımızda olmayan sendikaların kalkıp ta bugün bizleri asıl işçi olarak görmemesine tahammül edemiyoruz. Biz bu kurumlara 15 yılımızı verdik artık üvey evlat muamelesi görmek istemiyoruz. Bizler kamuda pandemi sürecinde de en ön safta mücadele eden insanlarız. Bizim hakkımız olan asıl iş koludur, yardımcı işçi değiliz, asıl işçiyiz açıklamalarında bulundular. 

Kısa sürede TT olan işçilerin hashtagh çalışması kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. 

1 Kasım itibariyle toplu iş sözleşmesi (TİS)'e dahil edilecek olan işçiler, yardımcı iş kolundan değil, asıl iş kolundan toplu sözleşmeye dahil edilmeyi bekliyorlar. 

İŞTE TWİTTER'DA Kİ RAKAMLAR:

Siz de bu konudaki yorumlarınızı haberin altındaki yorum kısmından yazarak belirtebilirsiniz.