Milli Eğitim Bakanlığına bağlı 81 ildeki tüm kurum ve okulların kömür ihtiyacı, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumunca (TKİ) karşılanacak.

TKİ Genel Müdürü Hasan Hüseyin Erdoğan, 81 ilimizde, 20 binin üzerindeki kurum ve okula, toplamda 610 bin ton kömür dağıtılmasına imkan sağlayacak bu kıymetli iş birliğinin, yerli kaynaklarımızın kullanılması ile ülkemiz cari açığının kapatılması adına olumlu katkı sağlayacak olmasının çok değerli olduğunu düşünüyoruz, açıklamasında bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile TKİ Genel Müdürlüğü arasında, Bakanlık binasında protokol imza töreni düzenlendi.

Törendeki konuşmasında Genel Müdür Erdoğan, Bakanlığa bağlı 81 ildeki tüm kurum ve okulların kömür ihtiyacının, Türkiye Kömür İşletmeleri tarafından karşılanması amacıyla MEB ile iş birliği yapılacağını belirtti.

MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürü İsmail Çolak da geçmiş yıllarda özellikle kömür alımlarında çok ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalındığı değerlendirmesinde bulunarak, yapılacak iş birliği sonucunda hem kurumlarının yükünün azalacağını hem de kömür fiyatında yaşanan fiyat dalgalanmalarının bertaraf edilebileceğini söyledi.

Konuşmaların ardından Erdoğan ve Çolak tarafından iş birliği protokolüne imza atıldı.