Öğretmen Atamaları Kararnamelerinin Çıkarılma Tarihi. 20 bin öğretmen ataması 18 Mart'ta tamamlanmıştı. 18 Mart'ta ataması yapılan öğretmenler koronavirüs tedbirleri kapsamında okulların kapatılmasından dolayı göreve başlayamadılar. İşsiz öğretmen olduklarını sosyal medyadan defalarca dile getirmeye çalışan öğretmen adayları bu mağduriyetin artık son bulmasını kararnamelerin çıkartılmasını talep ediyor.

Öğretmen atamaları kararnameleri ile ilgili bakanlık yetkilileri okulların açılmasını işaret ediyor. Özellikle Milli Eğitim Bakanı Ziya Zelçuk okullar açılmadan göreve başlatamayız demişti. 

Öğretmen atamaları kararnameleri ne zaman çıkartılacak? 

20 bin sözleşmeli öğretmen göreve başlatılmamalarından dolayı hakların zarar gördüğünü iddia ediyor. Bu konu Bakan Ziya Selçuk şunu demişti:
"Okullar açılınca göreve başlayacaklar. Hak kaybı söz konusu değil."

18 Martt'ta ataması yapılan öğretmenler öğretmen atamaları kararnameleri bekleyen öğretmenlerin mesajını hatırlatmakta fayda var:

18 Mart’ta atandık ama o gün bu gündür kararnamelerimiz atandığımız illere gönderilmedi, atandığı için mevcut işinden ayrılan yada çıkarılan birçok arkadaşımız var, 15 gün içinde göreve başlayacağız diye atandığı yerde evini tutan ve çocuk sahibi birçok arkadaşımız var, okulların açılmasını beklemek telafisi mümkün olmayan zararlar ortaya çıkarıyor, kadrolu başta olmak üzere sözleşmeli, ücretli hatta Piktes öğretmenlerinin sorunu çözen MEB bizim mağduriyetimize de yüz çevirmemelidir, Covid-19 salgını bahanesi  bütçesi çok önceden ayrılmış 20 bin öğretmen mağdur edilerek psiko-sosyal bir girdabın içine sürüklenmek isteniyor, 40 günü aşkın bekleyen bu öğretmenlerimiz artık önünü görmek, oluşan mağduriyetin telafisini ve mahrum oldukları özlük haklarına kavuşmak istiyor‼️

Okulların açılmasına bağlı olan bu durum ne zaman çözülecek. Görünen o ki Haziran ayında okullar kısmi olarak da başlatılırsa öğretmenler de göreve başlayabilir. Eğer okullar Haziran'da açılmazsa Eylül'e kadar öğretmenlerin kararname bekleyişleri sürecektir.

Mebpersonel